Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Φανάρι

Με ευλάβεια, κατάνυξη και μεγάλη συγκίνηση

Ο εμψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος της Κρήτης έδωσε το «Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα» στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο εμψηφισμένος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης κ. Ευγένιος βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, συνοδεία του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και Επισκόπου Κνωσού κ. Πρόδρομου Ξενάκη καθώς και του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Μεθοδίου.

Ύστερα από την ανάγνωση του Μεγάλου Μηνύματος οι Αρχιερείς, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και λαϊκοί αναφώνησαν το Άξιος και συνεγχάρησαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Με την υπόσχεση ότι θα διακονήσει τον λαό της Κρήτης με πνεύμα ενότητας αλλά και την ευχή του προκατόχου Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίου να τον συνοδεύει μετέβη  χθες το απόγευμα στο Φανάρι, αμέσως μετά την αναγγελία της εκλογής του, ο νέος εψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος όπου νωρίτερα έδωσε το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα.

Μετά το Μεγάλο Μήνυμα ο κ. Ευγένιος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Με την εκλογή του από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου μία νέα σελίδα ανοίγει πλέον για την Εκκλησία της Κρήτης. Αμέσως μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου έσπευσαν να τον συγχαρούν οι δύο συνυποψήφιοί του στο τριπρόσωπο, Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος τους οποίους και ευχαρίστησε. Επίσης, τα συγχαρητήρια δέχθηκε και από τους υπόλοιπους Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, τους κληρικούς και συνεργάτες του στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και τοπικούς φορείς της Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.