Εσπερίδα με θέμα «Μάρκετινγκ ελαιολάδου και βιώσιμη ανάπτυξη» στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

Τι έδειξε η έρευνα των μαθητών για το ελαιόλαδο

Την Τετάρτη 18 Μαΐου το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ιεράπετρας πραγματοποίησε εσπερίδα με θέμα: «Μάρκετινγκ ελαιολάδου και βιώσιμη ανάπτυξη», στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων 2021-22, με υπεύθυνο καθηγητή τον κύριο Τσαγκατάκη Ιωάννη εκπαιδευτικό του σχολείου.

Στο πάνελ των ομιλητών είχαν προσκληθεί και μίλησαν εξειδικευμένοι εισηγητές:

-Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Φυτών, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), που παρουσίασε το θέμα «Ποιότητα ελαιολάδου»

-Έβελυν Μπάκιντα, Ειδική Μάρκετινγκ, MSc, Branding expert, Founder Chic Greek Gifts, που μίλησε για το «Μάρκετινγκ ελαιολάδου».

-Μάνος Καρπαδάκης, Μηχανικός παραγωγής, βιωσιμότητας και καινοτομίας της TERRA CRETA, που μας πρόσφερε το θέμα “Βιώσιμη ανάπτυξη ελαιολάδου».

Οι ομιλητές απέδειξαν  ότι με οργανωμένη διαχείριση της παραγωγής του ελαιολάδου, από τον «ελαιώνα στο τραπέζι» μπορεί να παρασκευαστεί ακόμα και αυτό το φαρμακευτικό ελαιόλαδο.

Στην συνέχεια την σκυτάλη παρέλαβαν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, που πέραν των άλλων παρουσίασαν έρευνα αγοράς ικανού πλήθους ανθρώπων που απέδειξε ότι μόνο ένα 5 έως 15% γνωρίζει πολύ καλά τις ποιοτικές περγαμηνές του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Στόχος μας η συνεργασία με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους  και άλλους ειδήμονες του χώρου, όπου  θα προσπαθήσουμε να εκλαϊκεύσουμε την επιστήμη του ελαιολάδου για τους καταναλωτές αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας  με τον ελαιοτουρισμό, δημιουργώντας ειδικά έντυπα ή ακόμη και βιβλίο.

Στην εκδήλωση υπήρχε πλούσιο παραδοσιακό και «λαδερό» μπουφέ που ετοίμασαν μαθητές / τριες του σχολείου μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές για την τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν στην εκδήλωση μας και στους πολύτιμους χορηγούς μας:Γεώργιο Τσαγκατάκη, EM in CreteΟικογένεια Τραχανά, Εμπορία και Τυποποίηση ΕλαιολάδουΣούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και ΣΥΝΚΑΠαπαδάκης, sweet hall, Ζαχαροπλαστείο Λελεκάκης Γιάννης, Delicatto ΖαχαροπλαστείοΝεοφώτιστος Πέτρος, Κρεοπωλείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.