Εργάτες γης, φορολογία, κανονισμός ΕΛΓΑ, δακοκτονία, τα κύρια θέματα συνάντησης Γ. Γεωργαντά με αγρότες της Ιεράπετρας

Η σύσκεψη είχε πρωταρχικό στόχο την γνωριμία με τους εκπροσώπους των φορέων αλλά και ενημέρωση σε επιμέρους ζητήματα

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/2/2022 στο ΥπΑΑΤ μεταξύ των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά.

Η σύσκεψη είχε πρωταρχικό στόχο την γνωριμία με τους εκπροσώπους των φορέων αλλά και ενημέρωση σε επιμέρους ζητήματα. Παρόλα αυτά ο Υπουργός, σχεδόν ένα μήνα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε σε πολλά θέματα όπου έως τώρα έχει ενημερωθεί από φορείς και υπηρεσίες με βασικό στόχο να αποκτήσει ο ίδιος ξεκάθαρη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας.

Κύρια θέματα της σύσκεψης μεταξύ άλλων, ήταν οι εργάτες γης, έλεγχοι στην εφοδιαστική αλυσίδα αγροτικών προϊόντων, φορολογία αγροτών, δακοκτονία, κανονισμός ΕΛΓΑ, νόμιμη εκπροσώπηση αγροτικών φορέων, κ.α.. Αναφορικά με το αυξημένο κόστος παραγωγής ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός του μήνα Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης.
Στην διάσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι Κτηνοτροφικών Συλλόγων από περιοχές της Κρήτης όπου με την σειρά τους αναφέρθηκαν σε μία σειρά από προβλήματα που βρίσκονται αντιμέτωποι οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης.
Κλείνοντας, ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην στρατηγική που ο ίδιος επιδιώκει να χαράξει στο μέτωπο του ψηφιακού μετασχηματισμού πολλών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την κατάθεση υπομνήματος από τους φορείς, με τις λεπτομέρειες των θεμάτων ενώ επικαιροποιήθηκε ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας όπου ο Υπουργός επιδιώκει για εξεύρεση εφικτών και άμεσων λύσεων στα ζητήματα του αγροτικού κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.