Επτάστικτος: Tιμητική διάκριση για το «υπεραιωνόβιο» ελαιόλαδο της Ιεράπετρας

Με επιτυχία και µεγάλη συµµετοχή ολοκληρώθηκε ο 9ος Παγκρήτιος Διαγωνισµός Ελαιολάδου,  που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύµπραξη της Περιφέρειας. Συνολικά φέτος αξιολογήθηκαν 109 δείγµατα από 70 τυποποιητές παραγωγούς και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.  

Ανάµεσα στα υπό αξιολόγηση δείγµατα και το ελαιόλαδο από τους αρχαίους ελαιώνες της ευρύτερης περιοχής του Δήµου Ιεράπετρας που διαχειρίζεται και παράγει τα τελευταία 6 χρόνια η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, στην κατηγορία των Βιολογικών Ελαιολάδων.

Το ελαιόλαδο µας κατάφερε να πείσει και τους 10 διεθνούς κύρους κριτές του πάνελ και απέσπασε τη συνολική βαθµολογία των 82.1 στους συνολικά 100 πόντους ποιοτικής οργανοληπτικής αξιολόγησης.  

Το βραβείο της Τιµητικής Διάκρισης Βio το οποίο αποτελεί µια ουσιαστική επιβράβευση της προσπάθειας τόσο των µελών µας όσο και των συνεργαζόµενων ιδιοκτητών/διαχειριστών των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων, παρέλαβε κατά την απονοµή το µέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ κ. Μάνος Καλύβας.

 

A drop of History & excellence λοιπόν!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.