Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης

Υπεγράφη η σύμβαση έργου προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ

Τη σύμβαση έργου με προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, υπέγραψε την Παρασκευή ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και της πράξης «STRATENERGY», στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, υπογράψαμε σήμερα μία σημαντική σύμβαση, με προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ,   για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης  στην πλατεία Ελευθερίας. Με τη σημερινή σύμβαση θα έχουμε ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας κοντά στο 40%.  Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Interreg και από πόρους δικούς μας. Πιστεύουμε  ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2021 να είναι ολοκληρωμένο, σηματοδοτώντας μια πρότυπη παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης για όλα τα δημόσια κτίρια της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης προσφέρεται να βοηθήσει τους φορείς για να μπορούν να εντάξουν τέτοια έργα. Στόχος μας είναι όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, την επόμενη δεκαετία να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που επιδιώκουμε  να είναι πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.