Ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Οι λεπτομέρειες και η διαδικασία για τις αποζημιώσεις των κηπευτικών

O Eνιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ενημερώνει τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας για λεπτομέρειες και την διαδικασία για την υποβολή αίτησης στο Μέτρο.

Συγκεκριμένα:

Η διαδικασία για την υποβολή Αίτησης Ενίσχυσης ξεκίνησε στις 25/11/2020 και θα ολοκληρωθεί την 9/12/2020.

Η δήλωση ΟΣΔΕ που θα ληφθεί υπ όψιν για τον υπολογισμό της ενίσχυσης είναι ΕΑΕ 2020.

Στην λίστα με τα είδη που θα ενισχυθούν για την Περιφέρεια Κρήτης είναι:

  • Τομάτα θερμοκηπίου 540 ευρώ ανά στρέμμα
  • Μελιτζάνα θερμοκηπίου 300 ευρώ ανά στρέμμα
  • Αγγούρι θερμοκηπίου 232 ευρώ ανά στρέμμα.

Δεν είναι επιλέξιμο είδος (σε αυτή την φάση ) το Βελανίδι θερμοκηπίου. Λάβαμε δέσμευση ότι έπειτα από αίτημα και εξέταση στοιχείων, θα συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη καλλιέργεια σε επόμενο πακέτο ενίσχυσης.

Αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία διόρθωσης σφαλμάτων σε δηλώσεις ΟΣΔΕ άμεσα. Προτείνεται η διόρθωση τους, πριν την τελική υποβολή της αίτησης. Σημείωση: απαιτούνται τιμολόγια αγοράς φυτών ή/και άλλο αποδεικτικό, σε περίπτωση λανθασμένης αποτύπωσης καλλιέργειας στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ ,για την μετατροπή τους.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας είναι πλέον καθημερινά ανοιχτό για τους αγρότες 9 – 12π.μ..

Σχετικά με την διαδικασία των Αιτήσεων Ενίσχυσης στα Κηπευτικά θερμοκηπίου Κρήτης, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να απευθυνθείτε καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου για την Δωρεάν υποβολή αίτησης, στα ενεργά Μέλη του Συλλόγου (παλαιά και νέα μέλη). Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο / 28420.41335 /Στόμιο Ιεράπετρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.