Ελαιοπαραγωγοί στην Κρήτη: «Δώστε μας αποζημίωση 200 ευρώ ανά στρέμμα»

Απελπισία για την τιμή του ελαιολάδου

Ανακοινώθηκε ότι οι παραγωγοί ελαιολάδου στην Κρήτη βρίσκονται σε απελπισία, καθώς η τιμή του πολυαγαπημένου υγρού χρυσού συνεχίζει να ανεβαίνει, προκαλώντας φόβους για το μέλλον τους. Οι παραγωγοί αναγκάζονται να ζητήσουν οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, περιγράφοντας την τρέχουσα σαιζόν ως την πιο δύσκολη που έχουν βιώσει ποτέ.

Η τιμή του ελαιολάδου έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στη χώρα, και οι προβλέψεις για το επόμενο έτος επιδεινώνουν την κατάσταση. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η σοδειά είναι πολύ λίγη και οι αποθέματα ελαιολάδου στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα περιορισμένα. Η οικονομική ζημιά για τους παραγωγούς είναι τεράστια, με τα μεροκάματα να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Οι παραγωγοί στην Κρήτη καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, ζητώντας αποζημιώσεις ύψους 200 ευρώ ανά στρέμμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακαρπία που έχει χτυπήσει την περιοχή. Μετά τις σημαντικές περικοπές στις προκαταβολές των ενισχύσεων, οι ελαιοκαλλιεργητές ισχυρίζονται ότι μια απόφαση στήριξης είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η εγκατάλειψη των περιουσιών τους.

Οι ελαιοκαλλιεργητές εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους για την επόμενη χρονιά, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η έλλειψη υποδομών θα καθιστούν δύσκολη τη διατήρηση των ελαιόδεντρών τους. Χωρίς οικονομική στήριξη, φοβούνται ότι το επόμενο έτος θα είναι ακόμα πιο απαιτητικό, με αντίστοιχες αυξήσεις στις τιμές του ελαιολάδου.

Οι ελαιοκαλλιεργητές απευθύνονται στην Περιφέρεια Κρήτης, ζητώντας την έναρξη διαδικασιών αποζημίωσης και ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο έκκλησή τους για στήριξη. Σε μια περίοδο που η ανασφάλεια κυριαρχεί, οι ελαιοκαλλιεργητές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και να ελπίζουν σε ένα φωτεινότερο μέλλον για τον τομέα τους

Με πληροφορίες από το protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.