Βροχές και νοτιάδες στην Κρήτη

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

«Αγριεύει» ο καιρός και στην Κρήτη καθώς εκτός από τους νοτιάδες προβλέπονται και βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Στην Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Αναμένεται σταδιακή εξασθένηση και βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έντασης από 7 έως 8 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικές, νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν την χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Πιο αναλυτικά:

Από το Σάββατο (21-01-2023) έως και τη Δευτέρα (23-01-2023)

1) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

β) από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.