ΕΑΣ Ιεράπετρας: Επιστροφή ΦΠΑ σε Αγρότες Ειδικού Καθεστώτος

H δήλωση επιστροφής ΦΠΑ υποβάλλεται από 2 Μαΐου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου 2023

Δικαιούχοι αγρότες για επιστροφή του ΦΠΑ είναι όσοι έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς, κατά το έτος που πραγματοποιείται η παράδοση των αγροτικών προϊόντων τους, ή η παροχή των αγροτικών υπηρεσιών τους, ανεξάρτητα αν κατά το χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση – αίτημα επιστροφής έχουν μεταταχθεί σε άλλο καθεστώς ή έχουν διακόψει τις εργασίες τους.

Το δικαιούμενο προς επιστροφή ποσό διαμορφώνεται με πολλαπλασιασμό του κατ’ αποκοπή συντελεστή που προβλέπεται, με την συνολική αξία των παραδόσεων αγροτικών προϊόντων και παροχών αγροτικών υπηρεσιών, καθώς και από την απόσυρση αγροτικών προϊόντων, υπό την προϋπόθεση ότι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών προέρχεται από εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων που είτε ανήκουν στον αγρότη κατά κυριότητα είτε έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης με οποιαδήποτε έννομη σχέση. Στην συνολική αξία του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνονται, επίσης, οι παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών προς το δημόσιο, τις Περιφερειακές Διοικήσεις, τις Περιφερειακές Ενότητες, τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Ως παράδοση αγαθών θεωρείται και η παράδοση αγροτικών προϊόντων που διατίθενται, ως αμοιβή σε είδος, για τη λήψη υπηρεσιών από άλλους υποκείμενους στο φόρο, όπως εκθλιπτικά, θεριζοαλωνιστικά, συλλεκτικά και λοιπά δικαιώματα.

Οι δικαιούχοι αγρότες δύνανται να υποβάλλουν δήλωση – αίτηση για την επιστροφή του δικαιούμενου ποσού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).

Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διενεργείται με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του TAXISnet της ΑΑΔΕ. Η δήλωση – αίτηση επιστροφής υποβάλλεται από την 1η Απριλίου μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου κάθε έτους για τις παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Ειδικά για το έτος 2023, η δήλωση – αίτηση επιστροφής υποβάλλεται από 2.5.2023 μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2023. Εντός της ίδιας προθεσμίας υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση – αίτηση επιστροφής εφόσον υφίστανται λογιστικά στοιχεία (παραστατικά) τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στην αρχική ή σε προηγούμενη αίτηση και από τα οποία προκύπτει επιπλέον ποσό για επιστροφή.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη κατάθεση της Αίτησης προκειμένου να έχετε και άμεση καταβολή του δικαιούμενου ποσού.

Η ΕΑΣ Ιεράπετρας αναλαμβάνει την υποχρέωση της διεκπεραίωσης της όλης διαδικασίας.

Καλούμε τους δικαιούχους αγρότες επιστροφής ΦΠΑ, να προσέρχονται στα Γραφεία της Ένωσης στους Παπαλάκκους, τηλ. 2842022248 εσωτ. 113.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.