Είναι καιρός να σπάσει λίγο η εικόνα του διχασμού και της δυνατότητας του «διαίρει και βασίλευε»

Νέα συνάντηση των δημάρχων του νομού για τα Νοσοκομεία αυτή τη φορά

Σε άριστο κλίμα, ενότητας και σύμπνοιας είχε πραγματοποιηθεί στο Οροπέδιο Λασιθίου η συνάντηση των τεσσάρων δημάρχων του Ν. Λασιθίου, Αγίου Νικολάου Μανόλη Μενεγάκη, Ιεράπετρας Μανόλη Φραγκούλη, Σητείας Γιώργου Ζερβάκη και Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργου Αθανασάκη, όπου συζήτησαν την εφαρμογή των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων και τις αλλαγές που αφορούν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα θέματα που προκύπτουν από την υποβάθμιση των νοσοκομείων του Λασιθίου κλπ.

Την Τρίτη το πρωί οι τέσσερις δήμαρχοι θα συναντηθούν εκ νέου, στον Άγιο Νικόλαο αυτή τη φορά, αλλά με θέμα τη συζήτηση και την κοινή δήλωση που θα βγάλουν και αφορά τα νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου.

Το καλό κλίμα που εξακολουθεί να διατηρείται μεταξύ των τεσσάρων δημάρχων, μετά τις δημοτικές εκλογές, επιτρέπει την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως αυτές, ώστε να σταλεί ένα διακριτό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το Λασίθι ενωμένο υπερασπίζεται τα κεκτημένα και διεκδικεί ό,τι περισσότερο δικαιούται, «σπάζοντας την εικόνα και αντίληψη που επικρατούσε ευρέως προς τα έξω και κυρίως στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ότι ο Νομός είναι διχασμένος, ο κάθε δήμος διεκδικεί για τον εαυτό του ό,τι ελάχιστο προαιρούνταν οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο να καθορίσουν και να δώσουν στο Λασίθι.

Είναι καιρός να σπάσει λίγο η εικόνα του διχασμού και της δυνατότητας του «διαίρει και βασίλευε», για ορισμένους που βολεύονταν απ’ αυτό, δήλωσαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Σητείας, τονίζοντας ότι με αυτή τη στάση και πρωτοβουλία επιδιώκουν να εκφράσουν τη βούληση των πολιτών του νομού.

«Μπορεί η κυβέρνηση να έχει την ευθύνη να λύσει το ζήτημα της ομαλής λειτουργίας των νοσοκομείων για την παροχή των υπηρεσιών Υγείας, που δικαιούνται οι τοπικές κοινωνίες, εμείς διεκδικούμε αυτό που χρειάζεται ο Ν. Λασιθίου στη δημόσια υγεία. Εμείς θα πούμε τι είναι καλό να γίνει για το Ν. Λασιθίου, δίνοντας κάποια κίνητρα στο προσωπικό κλπ. Αλλά σίγουρα, δεν θα είμαστε εμείς που θα απολογηθούμε για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα αποτελέσματά τους, στο χώρο της Υγείας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανόλης Μενεγάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.