Δυσαρέσκεια Θ. Χαριτάκη για τον αποκλεισμό του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Το Σάββατο 19/9/2020 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου συνάντηση εργασίας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για τα έργα και τις μελέτες του ΟΑΚ στην Π.Ε. Λασιθίου.

Σε αυτήν σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΚ είχαν κληθεί να συμμετέχουν “… οι βουλευτές του νομού, η Περιφέρεια Κρήτης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τ.Ε.Ε., Δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Λασιθίου…”

Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την αγνόηση του Επιμελητηρίου Λασιθίου (το οποίο φιλοξένησε την εκδήλωση) από τη συνάντηση αυτή στην οποία συζητήθηκαν τόσο σοβαρά θέματα που επηρεάζουν άμεσα την αναπτυξιακή ζωή του τόπου μας.

Παρότι κλήθηκαν – σωστά – τόσο το Τεχνικό όσο και το Οικονομικό Επιμελητήριο, προφανώς θεωρήθηκε από τον ΟΑΚ ότι το Επιμελητήριο Λασιθίου που εκπροσωπεί περίπου 7500 επιχειρήσεις στην ΠΕ Λασιθίου δεν έχει λόγο παρουσίας στη συνάντηση αυτή.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός αυτό. Το Επιμελητήριο Λασιθίου εκτός του ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομική ζωή του Λασιθίου, σύμφωνα με το νόμο, είναι και θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους. Η μη κλήση του λοιπόν σε αυτή την τόσο σημαντική συνάντηση, μόνο αλγεινές εντυπώσεις αφήνει.

Παρόλα αυτά, εύχομαι (πέρα από την ενημέρωση), η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία ώστε να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό, έργα με ώριμες μελέτες που τόσο σημαντικά είναι για το Λασίθι, όπως ο ΒΟΑΚ, η ολοκλήρωση του οποίου θα έχει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή μας.

Εύχομαι μελλοντικά να μην αγνοούνται οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από συναντήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.