Δρομολογούνται συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομείων – Ιδιάζουσα περίπτωση το Λασίθι

Ο άναρχος σχεδιασμός του ΕΣΥ, ομοιάζοντας με «γίγαντα» που καταναλώνει πόρους χωρίς να αποδίδει τα μέγιστα σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, είναι η αιτία που η κυβέρνηση προλογίζει τη «ριζική αναδιάρθρωση» του υγειονομικού χάρτη, όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ” σε σημερινό τους δημοσίευμα.

Στόχος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι στρεβλώσεις του παρωχημένου (πλέον) συστήματος έχουν ξεκινήσει να αποτυπώνουν στην αναλυτική τους έκθεση – που θα αποτελέσει το θεμέλιο των επερχόμενων παρεμβάσεων, οι οποίες συνοψίζονται σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών αλλά και σε κατάργηση ή μετατροπή ρόλου συγκεκριμένων υγειονομικών μονάδων – τα μέλη ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί υπό την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπογραμμίσει ότι η πανδημία ανέδειξε ξεκάθαρα ένα ΕΣΥ «δύο ταχυτήτων», προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία
μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων».

Ως ένα από τα παραδείγματα αναφέρεται στο ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ και το Λασίθι, “που αποτελεί μία «ιδιάζουσα» περίπτωση όπου λειτουργούν τέσσερις δομές δευτεροβάθμιας φροντίδας, όμως παρά τις δυσκολίες του οδικού άξονα ο κατακερματισμός αυτός υπερβαίνει τις ανάγκες των περίπου 75.000 κατοίκων”.

Οι δρομολογούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις, συνεχίζει το ρεπορτάζ, “δεν αφορούν μόνον νοσοκομειακές δομές αλλά και εργαστήρια και εξοπλισμό σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού των διαθέσιμων δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποδοτικού συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.