Δράσεις καλλιέργειας και λίπανσης σε ελαιοκομικές εκτάσεις της Ιεράπετρας που έχουν παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δράσεις λίπανσης και καλλιέργειας των ελαιόδεντρων που παραχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Με την ολοκλήρωση της λίπανσης των ελαιόδεντρων στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη Ηρακλείου,  τη σκυτάλη πήραν τα μέλη και το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Νικολάου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, όπου την Τετάρτη 16/3/22 βρέθηκαν στην Ιεράπετρα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαδικασίες λίπανσης των ελαιόδεντρων που βρίσκονται στην περιοχή «Τραπέζα» της Κοινότητας Βαϊνιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της παραχώρησης των 2800 ελαιόδεντρων σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα του Δήμου Ηρακλείου είναι η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η παροχή θέσεων εργασίας αλλά και η διάθεση παραγόμενου προϊόντος σε Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Το εγχείρημα στηρίζουν έμπρακτα η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ με τη δωρεά 9 τόνων λιπασμάτων εξαιρετικής ποιότητας, η Ένωση Ηρακλείου και η Ομάδα Αμπελουργών & Ελαιοπαραγωγών Κρήτης με τις συμβουλές, την καθοδήγηση και την τεχνογνωσία καθώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΝΟΤΟΣ». Αξιοσημείωτη είναι και η εκδήλωση ενδιαφέροντος αρκετών ιδιωτών για τη στήριξη με χορηγίες υλικών και εργαλείων.

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο» με κωδικό (MIS 5045591) είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.