Νέα παραίτηση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από την προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος

Διαμαρτυρία για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή (Επεισόδιο Δεύτερο)

Από το Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Έπειτα από την προχθεσινή παραίτηση του Διοικητικού Διευθυντή, σήμερα παραιτήθηκε από τη θέση ευθύνης της και η Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος κα Κ.Κ..
Άλλος ένας «άχρηστος» συνάδελφος ο όποιος επί 36 χρόνια υπηρετεί απρόσκοπτα και με αίσθημα ευθύνης στο Νοσοκομείο μας , τα τελευταία 8 χρόνια δε ως Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος, με απόφαση του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.

Άλλη μια συνάδελφος που κατά τον κ. Καλλιονακη δεν έχει μάθει να δουλεύει. Μάλλον η Υ.Π.Ε. και τα ελεγκτικά τμήματα του Υ.Υ. δεν κατέχουν τα εξαιρετικά κριτήρια αξιολόγησης εργασίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού του Αναπληρωτή Διοικητή, καθώς η επί 8 χρόνια Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος έχει συνεργαστεί άψογα με όλες τις περιφερειακές και κεντρικές υπηρεσίες, ενός νευραλγικού και διεξοδικά ελεγχόμενου τμήματος.

Οι λόγοι παραίτησης της συναδέλφου, όπως αναφέρονται στην αίτηση της, είναι τόσοι πολλοί, που φυσικά δε θα αναφερθούν στο παρόν δελτίο τύπου. Συνοπτικά όμως περιλαμβάνονται τόσο θέματα προσωπικής ευθιξίας, όσο και επαγγελματικής δεοντολογίας, που αγγίζουν τα όρια της αμφισβητήσιμης νομιμότητας οικονομικών διεργασιών, κατ εντολή ή παράλειψη του Αναπληρωτή Διοικητή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εκτόπιση του γραφείου της Οικονομικής Διεύθυνσης από ένα χώρο 4Χ3 για να στεγαστεί σε χώρο 2,5Χ2 (ώστε να διαμορφωθεί «meeting room»), με το αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν, χωρίς να ληφθούν υπόψην ούτε οι χωροταξικές ανάγκες για τον όγκο των απαραιτήτων συνοδευτικών εγγράφων της Οικονομικής Υπηρεσίας, αλλά ούτε η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες εργασίας. Αν συνυπολογίσει κάνεις την κατάργηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων «Αντώνης Τσικαλουδακης», που εξυπηρετούσε τις ανάγκες συνεδριάσεων, αντιλαμβάνεται τον εξαιρετικό προγραμματισμό και σχεδιασμό από πλευράς Διοικήσεως.

Οι ιθύνοντες της Περιφερειακής και Κεντρικής ηγεσίας του Υ.Υ. συνεχίζουν να παραμένουν αδρανείς θεατές στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ας περιμένουμε να δούμε στις πόσες παραιτήσεις θα φιλοτιμηθούν να ασχοληθούν με το Νοσοκομείο της πόλης μας.
Εν αναμονή του Τρίτου Επεισοδίου…

Το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν-Κ.Υ Ιεράπετρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.