Δευτέρα 11 Ιουλίου αρχίζουν οι εκπτώσεις – Τρίτη η Λευκή Νύχτα στην Ιεράπετρα | Ο Βαγγ. Μπινιχάκης στον Planet 90,6

Υβριδικό στο Καβούσι: Ομόφωνα αρνητικά τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – Τι δήλωσε στον PLANET 90,6 ο Βαγγέλης Μπινιχάκης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, και του δημοτικού συμβουλίου.

Από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης στο δημοτικό συμβουλίου Ιεράπετρας ήταν η «Έκφραση γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο «Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» στη θέση «ΧΑΛΕΠΑ» του Δήμου Ιεράπετρας με φορέα την ΑΚΤΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ» που σημειωτέων προβλέπει την εγκατάσταση 48.000 φωτοβολταϊκών στην περιοχή, με συνολική έκταση τα 250 στρέμματα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας σε συνέντευξη του στον PLANET 90,6 μετέφερε το κλίμα της συνεδρίασης και τα όσα αποφασίστηκαν καθώς και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις.

Να θυμίσουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Καβουσίου έχει ταχθεί κατά της ΜΠΕ και του έργου καθώς μια τέτοια επένδυση που είναι πολύ κοντά στο χωριό δημιουργεί πολλά και πολλαπλά προβλήματα στην περιοχή, περιβαλλοντικά, αισθητικά κλπ. Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης.

Στις 12 Ιουλίου η Λευκή Νύχτα στην Ιεράπετρα με πολλά events & φιλανθρωπικό χαρακτήρα, συναυλία στήριξη στην Παιδόπολη Νεαπόλεως

Τρία χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση εξαιτίας της πανδημίας, η Λευκή Νύχτα ξανά στην πόλη της Ιεράπετρας το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουλίου σε μια διοργάνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Στις προετοιμασίες περιλαμβάνονται πολλές εκδηλώσεις, με κεντρική τη συναυλία με τον Αναστάσιο Ράμμο, καθώς επίσης κεράσματα για το κοινό, τους επισκέπτες, αφού προβλέπετε τα  καταστήματα να είναι ανοιχτά έως αργά το βράδυ στο ξεκίνημα της περιόδου των εκπτώσεων με στόχο οι καταναλωτές θα μπορέσουν να επωφεληθούν και να κάνουν τα ψώνια τους σε πολύ καλές τιμές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης, η Λευκή Νύχτα γίνεται μετά από τρία χρόνια καθώς οι συνθήκες της πανδημίας δεν το επέτρεπαν. Φέτος λοιπόν με καλή διάθεση γίνονται οι ετοιμασίες για μια βραδιά με πολλή μουσική, εκπλήξεις για τα παιδιά αλλά και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέσα από τις δράσεις τους στηρίζουν 15 παιδιά από την Παιδόπολη Νεαπόλεως, τα οποία από το ερχόμενο Σάββατο θα φιλοξενηθούν για 6 μέρες στη δομή του Δήμου στη Γαλήνη για να κάνουν τις διακοπές τους.

Ο ίδιος στον PLANET 90,6 κάλεσε τον κόσμο να δώσει το δικό του παρών στη Λευκή Νύχτα να κατέβει μια βόλτα στην πόλη, ευχαριστώντας όλους όσοι βοηθούν σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Πρωταρχικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο κλίμα στο κέντρο της πόλης και βέβαια τα εμπορικά καταστήματα να μείνουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου αρχίζουν οι εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινούν και στην Ιεράπετρα οι θερινές εκπτώσεις με τον εμπορικό κόσμο της πόλης να προχωρούν σε γενναίες προσφορές.

Μάλιστα, την Κυριακή 17 Ιουλίου τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά.

Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει τα εξής:

Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, ότι σύμφωνα με  ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις φέτος, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα  πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με βάση τον Νόμο 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι στις 17 Ιουλίου 2022.

Ο Εμπορικός Σύλλογος προτρέπει τους πολίτες της πόλης μας, να ενισχύσουν τους τοπικούς εμπόρους. Τα τοπικά  καταστήματα εκτός από τις ανταγωνιστικές τιμές παρέχουν υψηλή ποιότητα, επάρκεια και ευελιξία στις συναλλαγές με τους καταναλωτές. Έτσι οι καταναλωτές μπορούν να προβούν σε έξυπνες και συμφέρουσες αγορές στηρίζοντας παράλληλα τα τοπικά καταστήματα.

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τα τοπικά καταστήματα και τους συνανθρώπους μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.