Γ. Πλακιωτάκης: Η επιτυχία του Ταμείου Ανάκαμψης δείχνει την ανάγκη ύπαρξης μόνιμου κεντρικού μηχανισμού

Την ανάγκη να αποκτήσει μόνιμο θεσμικό χαρακτήρα ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ώστε να παρέχει στήριξη στα κράτη – μέλη σε περιόδους κρίσης και ύφεσης επισήμανε ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας.

Με παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού (BUDG) με θέμα “Διδάγματα από την υλοποίηση του Next Generation EU: εθνικές και ενωσιακές προοπτικές σχετικά με την αντίδραση του Προϋπολογισμού της ΕΕ σε περιόδους κρίσης” ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως “η επιτυχής λειτουργία του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -ενός εργαλείου που δεν υπήρχε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα- καταδεικνύει την ανάγκη θέσπισης ενός μόνιμου κεντρικού μηχανισμού εντός του προϋπολογισμού της ΕΕ για την άμεση υποστήριξη της δημοσιονομικής σταθεροποίησης των κρατών – μελών σε περιόδους κρίσης και σημαντικής ύφεσης”.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, σημείωσε ότι η συγκυρία επιβεβαιώνει την ανάγκη κοινής δράσης για άμεση διόρθωση όλων των προβλημάτων που προκαλούνται για τους Έλληνες και Ευρωπαίους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα από τη σύνδεση της Κοινής Αγροτικής Παραγωγής με την πράσινη μετάβαση.

Στην παρέμβασή του στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο “Ο προϋπολογισμός της ΕΕ και η προοπτική της διεύρυνσης – επιλογές για τη μεταρρύθμιση των οικονομικών – δημοσιονομικών πόρων και των ρυθμιστικών κανόνων” εξήγησε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα που δημιουργούνται από τις συμφωνίες του ελεύθερου εμπορίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.