Γνωριμία του κόσμου με τη “σάρκα” του εισβολέα από τη διώρυγα του Σουέζ

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Τσιφετάκης στον Planet 90,6 για την παρουσίαση γνωριμίας με το λεοντόψαρο

Μια πρόταση από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Σε μια προσπάθεια γνωριμίας του καταναλωτικού κοινού με το λεοντόψαρο η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών διοργάνωσε στην Ιεράπετρα ειδική εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τρόποι μαγειρέματος του. Ο κ. Τσιφετάκης, ο οποίος είναι και επαγγελματίας ψαράς, ανέφερε πως το λεοντόψαρο πρέπει να μπει στα νοικοκυριά, στα πιάτα μας, είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι ενώ θα βοηθηθεί πολύ ο κλάδος των ψαράδων. Η αύξηση του πληθυσμού του έχει τρομάξει ακόμα και τους επαγγελματίες. Μπορεί αυτή τη στιγμή η τιμή του να είναι χαμηλή, όμως, προσφέρεται σε τόση αφθονία που, τελικά, ο κάθε ψαράς θα έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Ενδεικτικά αναφέρει πως ένα σκάφος νοτιοανατολικά του Λασιθίου μπορεί να ψαρέψει και 150 κιλά λεοντόψαρα. Όπως είπε ο κ. Τσιφετάκης γίνεται κυρίως βραστό, κακαβιά, ψητό, υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του και όλοι υπόσχονται ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.Νέα καλλιεργητική περίοδος – αποζημιώσεις παραγωγών πρωίμων κηπευτικών και των ελαιοπαραγωγών.

Για τα αγροτικά θέματα ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενή τομέα Λασιθίου

Ο κ. Τσιφετάκης αναφέρθηκε και στην επικείμενη διήμερη επίσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, με το αναλυτικό πρόγραμμα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Σχολίασε ωστόσο ότι θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει το θέμα με την ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία γενικότερα όπως επίσης να ενισχυθούν και οι ελαιοπαραγωγοί που υπέστησαν μεγάλη ζημιά πέρυσι από τον δάκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.