Γνωριμία με το Λεοντόψαρο | Ένα ξενικό είδος… gourmet

Ένας… εισβολέας για το πιάτο μας

Ανάδειξη της γευστικής αξίας του «Δοκιμάζωντας το λεοντόψαρο»

Ξεκίνησε η καμπάνια δημοσιοποίησης για την αξιοποίηση των λεοντόψαρων

H Αντιπεριφέρεια Λασιθίου διοργάνωσε στην Ιεράπετρα εκδήλωση γνωριμίας του καταναλωτικού κοινού με το λεοντόψαρο που μετά το 2016 εμφανίζεται και αλιεύεται στις θάλασσες της Κρήτης. Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου είναι να παρουσιαστεί στο ευρύ καταναλωτικό κοινό η γεύση του λεοντόψαρου και οι τρόποι που μπορεί να μαγειρευτεί. Το λεοντόψαρο πολλαπλασιάζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς και κάνει αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια στα παράλια της Σητείας και της Ιεράπετρας, ενώ συναντάται πλέον και στον κόλπο του Μιραμπέλλου.

Σε μια προσπάθεια γνωριμίας του καταναλωτικού κοινού με το λεοντόψαρο η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών διοργάνωσε στην Ιεράπετρα ειδική εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τρόποι μαγειρέματος του. Γίνεται κακαβιά, ψητό, υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του και όλοι υπόσχονται ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Το λεοντόψαρο θα μπορούσε να μπει στο οικογενειακό τραπέζι καθώς είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι ενώ θα βοηθηθεί πολύ ο κλάδος των ψαράδων. Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι πως να το διαχειριστείς λόγω των αγκαθιών του. Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το λεοντόψαρο και γευστικά.

Η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Robinson Club στο Κουτσουνάρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.