Για την αναστολή της λειτουργίας τμημάτων βρεφών λόγω κορονοϊού

Tο Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ »Δήμου Ιεράπετρας γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ53950 (ΦΕΚ4054/Β/2021) παράρτημα 8 καθώς και το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ  17-09-2021 σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης κρουσμάτων covid-19  και σε συνεργασία με την παιδίατρο του Ν.Π.Δ.Δ , δύναται να αναστείλει τη λειτουργία τμήματος βρεφών -νηπίων για τον περιορισμό της διασποράς καθώς και τη διασφάλιση της υγείας των φιλοξενούμενων παιδιών.

Επισημαίνουμε επίσης ότι λόγω των ιδιαιτεροτήτων της συγκεκριμένης πληθυσμιακής -ομάδας και των εξατομικευμένων αναγκών των παιδιών/βρεφών– μη χρήσης μάσκας – μη υποχρεωτικότητα για διαγνωστικούς ελέγχους, το Ν.Π.Δ.Δ, σε συνεργασία με την παιδίατρο, δύναται να αποφασίζει κατά περίπτωση, με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών/βρεφών και του προσωπικού.

Κατανοώντας τα προβλήματα που προκύπτουν από την αναστολή των τμημάτων  προέχει η ασφάλεια του συνόλου των παιδιών και κατ επέκταση των οικογενειών τους.

Μαρία Σακαδάκη

Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.