Βραδιά Ερευνητή 2021 στην Κρήτη με τη συμμετοχή του ΙΤΕ και του ΕΛΜΕΠΑ

Με μία διαδικτυακή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων, προσαρμοσμένων στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο συμμετέχουν στη διοργάνωση της «Βραδιάς Ερευνητή 2021 στην Κρήτη» η οποία χρηματοδοτείται φέτος από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη φετινή εκδήλωση, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, οι ερευνητές του ΙΤΕ και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. θα επικοινωνούν με το μικρούς και μεγάλους μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και συνεντεύξεις, καθώς και με ζωντανές συνδέσεις μέσω του Chatlab (σύντομες διαδικτυακές συζητήσεις), με σκοπό να μεταφέρουν τον παλμό του συναρπαστικού επαγγέλματος του Ερευνητή.

Επίσης, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ πραγματοποιήσουν διαδικτυακή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, όπου θα παρουσιάσουν τα τηλεσκόπια και επιστημονικά όργανα, θα ξεκλειδώσουν τα μυστικά του Σύμπαντος μέσα από εικόνες που έχουν καταγραφεί με τα τηλεσκόπια και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που έχει το κοινό σχετικά με την αστροπαρατήρηση και τα ουράνια αντικείμενα. Η ξενάγηση θα γίνει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 18:45 μέσω του συνδέσμου https://www.youtube.com/rengreece και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

Τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και το ευρύ κοινό, μπορούν, επίσης, να παρακολουθήσουν τη διημερίδα με τίτλο «Ιδρυματικές Δράσεις Ενίσχυσης του Ερευνητικού Αποτυπώματος του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Η διημερίδα θα μεταδοθεί και από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UlsrgicdAOk

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα social media του ΙΤΕ, του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (STEP-C) και του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ακόμη, δίνεται στον κόσμο η δυνατότητα να συντονιστεί στο κανάλι της Βραδιάς Ερευνητή 2021 https://www.youtube.com/user/rengreece, και να κλείσει ραντεβού για να συνομιλήσει ζωντανά με τους ερευνητές στο Chatlab (https://researchersnight.gr/chat-lab/) για θέματα που αφορούν στην κοινωνία, στα μαθηματικά, στο περιβάλλον, στην πληροφορική, στη μηχανική, στην υγεία, στη φυσική και στη χημεία.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: “Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και αυτή τη χρονιά λόγω της πανδημίας COVID-19, επιβάλλουν την ψηφιακή διεξαγωγή της πανευρωπαϊκής αυτής γιορτής, η οποία παραδοσιακά, πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία χρόνια είχαμε τη χαρά να υποδεχόμαστε στις εγκαταστάσεις μας στο ΙΤΕ και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο περισσότερους από 2.500 ενθουσιώδεις επισκέπτες, νεαρής κυρίως ηλικίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ερευνητές και να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία της Επιστήμης”.
Πέρυσι, 400 ευρωπαϊκές πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη “Βραδιά του Ερευνητή” με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.