ΑΣΕ Λασιθίου: Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των μαθητών

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λασιθίου:

Η ΑΣΕ Λασιθίου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 18/1 των μαθητών του νομού ενάντια στο επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προωθεί για άλλη μια φορά την ίδρυση ιδιωτικών, μη κρατικών πανεπιστημίων.  Ο μαθητικός κόσμος, οι γονείς μα και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων καθηγητών γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο ανάγκη έχει ο χώρος της εκπαίδευσης την γενναία κρατική χρηματοδότηση, την εμβάθυνση και στερέωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του, την προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών δίχως διακρίσεις και ταξικούς φραγμούς.

Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών μας που παλεύουν για δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε επίσης στους αγώνες των μαθητών και εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ που βλέπουν με  νέο σχετικό νομοσχέδιο την επαγγελματική εκπαίδευση να μετατρέπεται σε φυτώριο φτηνού εργατικού δυναμικού προς όφελος των επιχειρηματιών και τον ιδιωτικό παράγοντα να ελέγχει τις κατευθύνσεις και τους στόχους της.

Η τρίωρη στάση που προκήρυξε η ΟΛΜΕ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποδεικνύει πόσο μακριά στέκονται οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές  δυνάμεις από την δράση των φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων οι οποίοι κατεβαίνουν στους δρόμους. Και φυσικά, για άλλη μια φορά η ΕΛΜΕ Λασιθίου έμεινε στη σιωπή, νωχελική και ουσιαστικά άπραγη, δίχως να κάνει απολύτως τίποτα.

Εμείς ως ΑΣΕ καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και τους καλούμε σε συμπόρευση με το μαχητικό και αγωνιστικό κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.