Αρνητικά τα αποτελέσματα των πρώτων rapid tests στην Ιεράπετρα

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και των 150 περίπου rapid tests, που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος Ιεράπετρας σε φοιτητές ως επί το πλείστον, αλλά και εργαζόμενους που επέστρεψαν το προηγούμενο διάστημα από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη, τα τεστ γίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει όλων των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων, από γιατρό εργασίας μαζί με νοσηλεύτρια.

Μέχρι χθες αναμενόταν να έλθει στα χέρια του Δήμου η δεύτερη παρτίδα των τεστ (περίπου 100). Συνολικά όσα έχουν παραγγελθεί αγγίζουν τα 2.000. Μόλις αυτό συμβεί και από τη στιγμή που θα έχουν κάνει όλοι σχεδόν οι φοιτητές της περιοχής, θα προχωρήσει η διενέργεια τεστ και σε άλλες ομάδες του γενικού πληθυσμού της Ιεράπετρας.

Πολίτες, π.χ., που αν και χωρίς συμπτώματα έχουν κάποια υπόνοια ότι έχουν έλθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, θα μπορέσουν ενδεχόμενα να κάνουν και αυτοί το τεστ από τις προσεχείς ημέρες. Επίσης, τεστ θα μπορούν να κάνουν, για παράδειγμα, και φαντάροι που επιστρέφουν από άλλες περιοχές κλπ.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να τηλεφωνούν στο 28423-40300 ή στο 28423-40301.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, κρατούνται σε λίστα τα ονόματα των ενδιαφερομένων πολιτών, με το Δήμο να παίρνει εν συνεχεία τηλέφωνο, για να κλειστούν τα ραντεβού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.