Από άλλη πρόσβαση οι λουόμενοι στην παραλία της Αγιάς Φωτιάς μετά την κατολίσθηση

5 μήνες μετά την κατολίσθηση στην Αγιά Φωτιά

Μέσω του ποταμού η πρόσβαση για λουόμενους το καλοκαίρι στην παραλία της Αγιάς Φωτιάς μετά την κατολίσθηση

Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία της Αγιά Φωτιάς παραμένει κλειστός μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στην 47χρονη Σλοβένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη. Θα απαιτηθούν μεγάλες παρεμβάσεις από το Δήμο Ιεράπετρας που είναι στην αρμοδιότητα του για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην παραλία με ασφάλεια.

Η σχετική μελέτη δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και δεν υπάρχει προς το παρόν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την εκπόνησή της, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια επαφή του Δημάρχου με αρμόδια εταιρεία που απασχολεί γεωλόγους για να αρχίσουν να γίνονται τα πρώτα βήματα.

Η γεωλογική μελέτη προβλέπει ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να απομακρυνθούν τα βράχια στο πρανές, που είναι επικίνδυνα.

Η πρόσβαση των επισκεπτών στην παραλία θα γίνεται μέσω του ποταμιού που οδηγεί στην παραλία ενώ υπάρχει ήδη έτοιμη σήμανση που θα τοποθετηθεί στην παραλία ώστε να μην πλησιάζουν οι επισκέπτες στο άκρο όπου και έγινε η κατολίσθηση.

Μην ξεχνάμε ότι η τουριστική σεζόν ξεκινάει 01 Απριλίου, και ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία παραμένει κλειστός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.