Απόλυτη επιτυχία του 10ου Φεστιβάλ Μελιού, δυναμική η παρουσία της Κρήτης (Ηχητικό)

Εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικά σπάνια είδη μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων, από τους 250 μικρούς παραγωγούς που βρίσκονταν στο Στάδιο Ειρήνης

και Φιλίας, όπου πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας. Η Κρήτη διαθέτει ιδανικές συνθήκες για τη μελισσοκομία, η ανάπτυξή της όμως στη χώρα δεν είναι τέτοια, όση επιτρέπουν οι κλιματολογικές συνθήκες της. Ως αποτέλεσμα η εγχώρια παραγωγή δεν καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας κατανάλωσης. Η κλιματική αλλαγή ωστόσο, επιτάσσει νέους τρόπους διαχείρισης του εξαιρετικού προϊόντος, επισημαίνει στον Planet 90,6 ο Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Μαυρουπλάκης.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους.

Στόχος και του 10ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η Έκθεση του 2018 διοργανώθηκε από 7 – 9 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Εμμανουήλ Μαυρουπλάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.