Ανοδική η πορεία του τουρισμού στο δήμο Ιεράπετρας-Τα έργα υποδομής είναι που αναπτύσσουν τον τουρισμό

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τις Γαλάζιες Σημαίες που κατά τη Δημοτική Παράταξη της Μειοψηφίας «χάθηκαν» για το έτος 2022, τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Ως Δημοτική Αρχή προχωρήσαμε σε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και προμήθειες, προκειμένου να τηρηθούν και οι «τυπικές» εκτός από τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ένταξη των ακτών στο Πρόγραμμα. Όμως, υπήρξε καθυστέρηση στην παραλαβή του απαραίτητου εξοπλισμού στις παραλίες- κάτι που η Υπηρεσία δεν μπορούσε να προβλέψει- η οποία σε συνδυασμό με την απροειδοποίητη επίσκεψη των αξιολογητών της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης πρόωρα κατά το προηγούμενο έτος, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ενημερώνοντας τους δημότες ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού πρέπει να καταστήσω σαφές ότι οι Γαλάζιες Σημαίες δεν αποτελούν τον κύριο και μοναδικό παράγοντα που προσελκύει τον τουρισμό στην Ιεράπετρα. Διότι,

– τι να τις κάνεις τις Γαλάζιες Σημαίες αν ΔΕΝ έχεις έργα υποδομής;

– τι να τις κάνεις τις Γαλάζιες Σημαίες αν ΔΕΝ έχεις νερό, ηλεκτροφωτισμό, λιμενικά έργα;

– τι να τις κάνεις τις Γαλάζιες Σημαίες αν ΔΕΝ έχεις κάνει έργα ανάπλασης στα χωριά και στην πόλη;

Για όλα τα παραπάνω, τα οποία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις ΚΑΙ της τουριστικής ανάπτυξης, η Δημοτική Αρχή Καλαντζάκη σε μια δύσκολη δημοτική περίοδο μελέτησε, διεκδίκησε και χρηματοδότησε έργα αξίας άνω των 30.000.000 €. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο τουρισμός στην Ιεράπετρα συνεχίζει και ακολουθεί ανοδική πορεία και αυτή τη στιγμή ο Δήμος μας είναι στην πρώτη γραμμή της τουριστικής ανάπτυξης. Ούτε είναι τυχαίο ότι προσελκύονται επενδύσεις από τη μία άκρη του Δήμου έως την άλλη. Απαιτείται σχεδιασμός και συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μηδενίσουν το έργο μας, διότι αυτό μόνο τους ενδιαφέρει, είναι εμφανές τοις πάσι ότι η εικόνα της Ιεράπετρας και των Κοινοτήτων έχει αναβαθμιστεί κατά πολύ με μικρά και μεγάλα έργα υποδομής υψίστης σημασίας τόσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, όσο και για την προσέλκυση επισκεπτών και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, πεποίθηση μου είναι ότι με επικοινωνιακές και άνευ ουσίας κορόνες ο τουρισμός δεν στηρίζεται. Ο τουρισμός στηρίζεται με έργα. Εξάλλου οι Δημότες της Ιεράπετρας έχουν μάτια και κρίνουν.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού

Μαρία Ρουμελιωτάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.