Ανοδικές τάσεις στην τιμή του ελαιολάδου-τι δείχνουν οι δημοπρασίες στο ν. Λασιθίου

Τις ανοδικές τάσεις στην τιμή του ελαιολάδου επιβεβαιώνουν η μία μετά την άλλη οι δημοπρασίες ελαιολάδου στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ χθες βράδυ, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Ζάκρου πούλησε, ύστερα από δημοπρασία, 60 τόνους ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας, οξύτητας 2,1 γραμμών, εισπράττοντας 3,62 ευρώ/κιλό.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ζάκρου Βασίλης Κατσικαλάκης, η τιμή με τα ισχύοντα δεδομένα είναι καλή αν και προσδοκούσαν ακόμη καλύτερη.

Η περιοχή της Ζάκρου εκτιμάται ότι θα αποδώσει φέτος περίπου 1.000 τόνους εξαιρετικής ποιότητας λάδι, οξύτητας κάτω από 3 γραμμές και αναμένουν ότι με την πρόοδο του χρόνου θα πετύχουν ακόμη καλύτερες τιμές.

Τέλος Ιανουαρίου ο Συνεταιρισμός Ζάκρου προγραμματίζει νέα δημοπρασία πώλησης λαδιού, γιατί, όπως είπε ο κ. Κατσικαλάκης, ο κόσμος που ασχολείται με την ελαιοκαλλιέργεια έχει οικονομικές ανάγκες και αναμένει να καλύψει υποχρεώσεις από το αγροτικό αυτό εισόδημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.