“Κουβέντα να γίνεται” – “Να ακυρωθεί η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στην Επισκοπή (ηχητικό)

Με δημόσια διαμαρτυρία μπροστά από την Εφορία Αρχαιοτήτων στον Άγιο Νικόλαο, συνεχίζει ο αγώνας της επιτροπής πολιτών Ιεράπετρας, για την ακύρωση εγκατάστασης αιολικού πάρκου στον αρχαιολογικό χώρο της Επισκοπής Ιεράπετρας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 20 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί.

Σήμερα μίλησε στο στούντιο του Planet η Χημικός Περιβαλλοντολόγος, και μέλος της επιτροπής Μυράντα Βάρδα.

Εξηγεί, ότι πρόκειται να δημιουργηθεί αιολικό πάρκο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, στο βόρειο τμήμα του Ισθμού της Ιεράπετρας και θα είναι ορατό από όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.
Οι ανεμογεννήτριες, βιομηχανικού τύπου θα καθορίσουν το μέλλον αυτής της περιοχής πιθανότατα για δεκαετίες. Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας είναι ανύπαρκτη και κανείς δε γνωρίζει τις πραγματικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, τη ποιότητα ζωής, τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου.

Συζητήσαμε αναλυτικά, για όλα τα θέματα που προκύπτουν από την υποτιθέμενη πράσινη ενέργεια που ξεκίνησε να καταργείται στο εξωτερικό, μετά από μελέτες που δείχνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα και από την γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ενημερωθήκαμε λεπτομερώς από την κα. Βάρδα, για τον τρόπο εγκατάστασης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των ανεμογεννητριών και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την επένδυση.

Η κ. Βάρδα, καλεί τους πολίτες να είναι παρόντες σε αυτόν τον αγώνα, έναν αγώνα που αφορά την ιστορία του τόπου και τους ανθρώπους του.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.