Αναμενόμενες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ για Γεωτεχνικούς

Τη ρύθμιση του καθεστώτος των «πρόσθετων τελών» για ελέγχους εκτός ωραρίου με σκοπό τη διευκόλυνση των εισαγωγών-εξαγωγών, αλλά και συνολικά των επιχειρήσεων προτείνει  ο ΠΟΓΕΔΥ στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του ΥπΑΑΤ για τους Γεωτεχνικούς, το οποίο βρίσκεται στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για να εισαχθεί στην Βουλή. Στο νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η ομοσπονδία, κρίνεται απαραίτητη η συμπερίληψη των  ρυθμίσεων για τη λειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Ελέγχου στους Κήπους Έβρου και την υπαγωγή των Διευθύνσεων Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο ΥπΑΑΤ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΟΓΕΔΥ στο κάτωθι συνημμένο αρχείο.

Ως προς τους ελέγχους εκτός ωραρίου τοποθετείται και ο ειδικός σύμβουλος του Incofruit Hellas, κ. Γιώργος Πολυχρονάκης, τονίζοντας τα εξής:

«Διανύοντας την εμπορική περίοδο της εξαγωγής των χειμερινών φρούτων και λαχανικών (εσπεριδοειδών,  ακτινιδίων, μήλων, αχλαδιών, φράουλας, αγγουριών, τοματών κ.α.) η οποία ανέκαμψε μετά τις γιορτές  των Χριστουγέννων και λόγω της φύσης των προϊόντων (ευάλωτα & ευπαθή) και της βελτίωσης συγχρόνως  της τιμής τους μετά από μια δύσκολη και για ορισμένα προϊόντα καταστροφικής χρονιάς, οι έλεγχοι από  τις αρμόδιες αρχές πρέπει να γίνονται και εκτός του κανονικού ωραρίου των υπηρεσιών, όπως, επίσης και  κατά τα Σάββατα και Κυριακές. Δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιώνεται η διαδικασία παραγωγής των  εξαγομένων προϊόντων εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών. Κατά συνέπεια:

Καλούμε

  • αφενός τους γεωπόνους να μην οδηγήσουν στην καταστροφή τις επιχειρήσεις εξαγωγής και τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών προϊόντων της χώρας μας και,
  • τέλος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ικανοποιήσει τα δίκαια εκ των αιτημάτων τους και να φροντίσει για την  καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (χρηματοδότηση πολύ περισσότερο που τα κονδύλια προέρχονται από «ανταποδοτικά τέλη» καταβαλλόμενα από τους ελεγχόμενους και μάλιστα υπέρμετρα) για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ελέγχων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.