Αναγέννηση του Παραλιακού Μετώπου Ιεράπετρας | Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Γιώργος Ασπραδάκης στον Planet 90,6

Δημιουργία παραλίας σε όλο το πλακόστρωτο με το πέρας των εργασιών του ύφαλου κυματοθραύστη

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Ασπραδάκης, σε συνέντευξη του στον Planet 90,6 αναφέρθηκε στο έργο.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας μετέβησαν στην περιοχή που εκτελείτε το έργο για αυτοψία και επιτόπου διευκρινίσεις και λεπτομέρειες επί των διαδικασιών εκτέλεσης της εργολαβίας.

Πρόκειται για ένα έργο κόστους 2 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την δημιουργία ενός υφάλου-κυματοθραύστη μήκους 330 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων, το οποίο θα τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα σε απόσταση 190 μέτρων κατά μήκος της οδού Μαρκοπούλου το οποίο θα κόβει το κύμα και θα συγκρατεί την άμμο.

Παράλληλα στην ίδια μελέτη προβλέπονται και έργα υποβοήθησης για την κατασκευή μιας παραλίας πλάτους 20 μέτρων στην οδό Μαρκοπούλου, η οποία με την ύπαρξη του υφάλου, θα διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια.

Αυτό είναι και το σημαντικότερο όφελος αυτού του έργου, το οποίο όπως τόνισε ο κ. Ασπραδάκης είναι απ’ τα σημαντικότερα της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αφού η παραλία εντός της πόλης αφενός θα θυμίσει την εικόνα της πόλης όπως ήταν πριν από 50 χρόνια και θα δώσει τεράστια ώθηση στον τουριστικό κλάδο.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τη διάβρωση που προκαλείται από τον έντονο κυματισμό και την αναβάθμιση της βιοποικιλότητας της παράκτιας ζώνης. Πρόκειται για ένα έργο που θα αποκαταστήσει την διαβρωμένη ακτογραμμή από το Σχολικό παραλιακό συγκρότημα της Ιεράπετρας, μέχρι τον προβλήτα που δένουν τα ημερόπλοια

Το έργο «Εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας», στοχεύει παράλληλα στην δημιουργία της παλιάς αμμώδους παραλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.