Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΥΑΑΤ | Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γιάννης Γαϊτάνης στον Planet 90,6

Θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να υπάρξει άμεση ενημέρωση του νέου Υπουργού, τόσο για τα διαχρονικά αιτήματα του Συλλόγου με την ευχή να υπάρξει συνέχεια χωρίς καθυστερήσεις στις διεκδικήσεις των παραγωγών. Πετύχαμε πολλά μέχρι τώρα, η χρονιά ώμος είναι κρίσιμη, οι αλλαγές είναι προ των πυλών και οι προθεσμίες πιέζουν όσον τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Τα παραπάνω αναφέρει στον Planet 90,6 ο Γιάννης Γαϊτάνης. Ο ίδιος, τόνισε πως ο νέος Υπουργός μπορεί να μην έχει αγροτικές γνώσεις, όμως δεν είναι αυτό το βασικό στοιχείο που θα κρίνει το έργο του αλλά το κατά πόσο έχει όρεξη να ασχοληθεί εμπράκτως με τα νέα του καθήκοντα, να μάθει και να βοηθήσει πραγματικά τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Στις πρώτες του δηλώσεις πάντως ο νέος Υπουργός Σπήλιος Λιβανός διαμήνυσε προς τον παραγωγικό τομέα της χώρας: «Ο μόχθος, η χειρωνακτική εργασία υπό αντίξοες συνθήκες, συμπυκνώνουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει ο Έλληνας αγρότης: σκληρή εργασία, αφοσίωση, αγάπη για το περιβάλλον και τη γη. Η εφαρμογή και βέλτιστη διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που διαπραγματεύθηκε επιτυχώς η απερχόμενη πολιτική ηγεσία συνιστά κορυφαία προτεραιότητα. Κρίσιμη και η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, που θα επιτρέψουν στον Έλληνα αγρότη να αποκτήσει νέους ορίζοντες, πραγματοποιώντας το άλμα στην ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθούν έργα υποδομής, να ενταχθεί η τεχνολογία και τα ασύλληπτα οφέλη της στην καθημερινότητα των αγροτών και της παραγωγής. Να ανοίξουν νέοι δρόμοι, ώστε να μπορέσουν τα ελληνικά προϊόντα, μοναδικής αξίας και ποιότητας, να αποκτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στην παγκόσμια αγορά, να καταστεί η μεσογειακή διατροφή brand name της πατρίδας μας. Αλλά και οι αγρότες μας να μπορούν οι ίδιοι να αποκομίζουν τα οφέλη και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους, ανταμοιβώμενοι ουσιαστικά για τον κόπο τους. Ο πρωτογενής τομέας και ο αγροτικός κόσμος είναι, για μένα, χώρος σύνθεσης και δημιουργίας. Όχι πεδίο διχασμού και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. Για αυτό η δική μου πόρτα, όπως και των Υφυπουργών, θα είναι πάντα ανοικτή σε ουσιαστικές προτάσεις, καινούριες ιδέες και προβληματισμούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.