Αίτημα για στήριξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κρήτης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου Κορονοϊού

thermokhpio

Με αυτό το σημείωμα θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Κρήτης τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, τα οποία προκαλούν η υπερφορολόγηση, οι κλιματικές αλλαγές και η μειωμένη αγοραστική δύναμη. Το αποτέλεσμα είναι να διαθέτουμε τα προϊόντα μας πολλές φορές σε τιμές κάτω του κόστους. Επίσης σας θυμίζουμε ότι η προσφορά μας είναι τεράστια για την οικονομία της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Σήμερα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του Κορονοϊού διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές ‘η τα βλέπουμε να παραμένουν στα θερμοκήπια αφού είναι άσκοπο να τα συλλέξουμε.  Βλέπουμε ακόμα από την κυβέρνηση να παίρνονται μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης ή ενίσχυσης για διάφορες κοινωνικές ομάδες, ο πρωτογενής τομέας δεν εντάσσεται πουθενά.

Για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα στην πανδημία που έχει ξεσπάσει, και να συνεχίσουμε να παράγουμε, ζητάμε:

Α) Να ενταχθούμε στις ομάδες που λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση.

Β) Πάγωμα των χρεών μας σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους.

Γ)  Να συνεχιστεί η διακίνηση των προϊόντων μας μέσω των λαϊκών αγορών, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, διατηρώντας τα μέτρα υγιεινής που έχουν ληφθεί, αφού πραγματοποιούνται σε ανοιχτό χώρο.

Με εκτίμηση

το Δ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.