«Έπεσε» το σύστημα στην τηλεκπαίδευση | Ο διευθυντής β/βάθμιας εκπαίδευσης ν. Λασιθίου κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης μίλησε στον Planet 90,6

Δεν μπορούσαν να μπουν οι μαθητές στο σύστημα - Τους πέταγε έξω

Μπροστά σε μια οθόνη γυμνάσιο και λύκειο

Σοβαρά προβλήματα “με το… καλημέρα” στην τηλεκπαίδευση πρώτη ημέρα εφαρμογής της.

Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς από το πρωί αρκετοί μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Το μήνυμα που έβγαινε σε πολλούς μαθητές είναι «service unavailable» ή «the site can’t be reached» (δεν υπάρχει πρόσβαση στο site) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα. Ακόμα και εκείνοι που καταφέρνουν να συνδεθούν, πολλές φορές τους «πετάει έξω» το σύστημα, ή κολλάει ο ήχος και η εικόνα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή β/βάθμιας εκπαίδευσης ν. Λασιθίου κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη η δυσκολία έγκειται στην αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, ωστόσο καταβάλλεται κάθε προσπάθεια και από εκπαιδευτικούς και μαθητές να προσαρμοστούν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί βοηθούν τους μαθητές ώστε να ακολουθήσουν τη διαδικασία σύνδεσης και διευκρίνισε ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα της Cisco. Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας που οι μαθητές δεν μπόρεσαν να κάνουν σήμερα το μάθημά τους ο κ. Κατσαγκόλης επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες.

Λόγω του προβλήματος η εταιρεία Cisco κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.