«Κουβέντα να γίνεται» Α.Σ. Taekwon Do Ιεράπετρας «Ο Ηράκλειτος» – Νίκος Χατζηνικολάου 9/10/18

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ηράκλειτος με επικεφαλή τον Νίκο Χατζηνικολάου έχει ανοίξει τις πύλες του για τη χειμερινή σεζόν με τμήματα Tae Kwon Do αλλά και Kick Boxing, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους.
Ξεκινήσαμε τη κουβέντα μας με την περσινή χρονιά, όπου η σχολή πήρε μέρος – όπως κάθε χρόνο – στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παίδων και απέσπασε τόσο ασημένια όσο και χρυσά μετάλλια, αφού η Ιεράπετρα έχει δυνατούς αθλητές όπως λέει ο Νίκος.

 

Το Tae Kwon Do είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες και πλήρης πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και εντάχθηκε επίσημα στο πρόγραμμα των θερινών ολυμπιακών αγώνων στην Ολυμπιάδα του 2000 στο Σύδνεϋ τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Υπάρχουν δύο μεγάλες Ομοσπονδίες στον κόσμο, λέει ο Νίκος, και χωρίζονται σε WTF που είναι το Ολυμπιακό, αγωνιστικό άθλημα και το ITF που είναι το παραδοσιακό, γνήσιο άθλημα το οποίο και διδάσκει ο Νίκος στη σχολή.
Οι βασικές αρχές του Tae Kwon Do είναι : Ευγένεια, Εντιμότητα, Επιμονή, Αυτοέλεγχος και Ακατάβλητο Πνεύμα, αρχές πολύ σημαντικές που είναι και ο στόχος της σχολής. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, σε αυτό δίνουμε περισσότερη σημασία, στο να καλλιεργήσουμε τους ανθρώπους» λέει μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Στη σχολή, πέρα από το Tae Kwon Do διδάσκεται και Kick Boxing. Η προέλευση του είναι απ’ την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ’ το καράτε και το Tae Kwon Do. Απαιτεί περισσότερες αντοχές και πιο γρήγορες κινήσεις. Τους ενηλίκους διδάσκει ο Σάμι Κάλαφ και τα παιδάκια 6-14 ετών ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Τα παιδιά μαθαίνουν πολλά χρήσιμα πράγματα μέσα από τον αθλητισμό και ιδιαίτερα από τις πολεμικές τέχνες. Τους βοηθάει όχι μόνο να αποκτήσουν μια καλή φυσική κατάσταση, αφού γυμνάζεται όλο το σώμα, αλλά ταυτόχρονα μαθαίνουν να είναι σε εγρήγορση για να προλαμβάνουν τις κινήσεις του αντιπάλου, καλλιεργούν το μυαλό τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Ερωτήσεις και πληροφορίες στο 6944977966, στο χώρο του Συλλόγου (Γεωργίου Παπανδρέου 35) Δευτερά Τετάρτη και Παρασκευή 19:00 – 21:00 ή με μήνυμα μέσω Facebook https://www.facebook.com/Iraklitos.gr/

Περισσότερα στο ηχητικό…


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ