Εξέλιξη των φυτεύσεων και προστασία των καλλιεργειών κατά τα πρώτα στάδια εγκατάστασης της καλλιέργειας (Ηχητικό)

Από τα μέσα Αυγούστου ξεκίνησε η καλλιεργητική περίοδος των κηπευτικών, για τους αγρότες της Ιεράπετρας χωρίς σημαντικές αλλαγές ,δήλωσε σε συνέντευξή στον Planet 90,6 ο κ. Δελημπαλταδάκης Μανόλης υπεύθυνος Marketing κηπευτικών της εταιρείας Syngenta Hellas σε Ελλάδα, Κύπρο, και Αλβανία.
Αναφορά έγινε για την εξέλιξη των φυτεύσεων που πραγματοποιούνται την φετινή καλλιεργητική περίοδο στην περιοχή της Ιεράπετρας και της υπόλοιπης Κρήτης, δίνοντας παράλληλα σημαντικές συμβουλές προς τους αγρότες για την προστασία των αγρών από σημαντικούς εχθρούς και παθογόνα.
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι είναι σημαντικό, οι παραγωγοί , να ακολουθήσουν πρόγραμμα φυτοπροστασίας βασισμένο στους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής ώστε να εξασφαλίσουν υψηλή προστασία των καλλιεργειών τους χωρίς προβλήματα ανθεκτικοτήτων. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίνεται στη σωστή προετοιμασία του εδάφους πριν την εγκατάσταση της καλλιέργειας προς αποφυγή προβλημάτων από παθογόνα εδάφους και αλατότητας.
Σε αυτά τα πλαίσια ανέφερε την λύση που παρέχει η Syngenta στο πρόβλημα των νηματωδών με ένα νέο προϊόν με υψηλή αποτελεσματικότητας και μηδέν μέρες μεσοδιάστημα για συγκομιδή με έγκριση σε πολλές καλλιέργειες θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
Επίσης αναφέρθηκε στο προτεινόμενο πρόγραμμα φυτοπροστασίας κατά του σημαντικού εχθρού Tuta Absoluta που προτείνει η εταιρεία με πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα.
Κλείνοντας τη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφέρθηκε στα υβρίδια που διαθέτει η εταιρεία, που καλύπτουν τις σημαντικότερες ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα παραγωγού. Το υβρίδιο ντομάτας Torry, και Vitelio το υποκείμενο εμβολιασμού Arazi, καθώς και τα υβρίδια μακρύ αγγουριού Makedon και Proteas, τα οποία έχουν δοκιμαστεί και αποδείξει την υπεροχή τους ικανοποιώντας της ανάγκες όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο κ. Δελημπαλταδάκης προέτρεψε τους παραγωγούς να δοκιμάζουν καινούρια υβρίδια στους αγρούς τους, ώστε να είναι έτοιμοι για τις τυχών νέες ανάγκες της αγοράς και να εξετάζουν αν αυτά τα νέα υλικά καλύπτουν τις ανάγκες τους .

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Δελημπαλταδάκη Μανόλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ