“Κουβέντα να γίνεται” – 1ο Ierapetra Jazz Festival 26/7 στο λιμανάκι στα Φέρμα

To 1ο Ierapetra Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ «Κύρβεια 2019» τη Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ στο λιμανάκι στα Φέρμα.
Στο στούντιο του Planet ήρθε ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης, μέλος της επιτροπής των Κυρβείων, λάτρεις της jazz και εμπνευστής αυτού του ξεχωριστού φεστιβάλ. «Ότι ιδέα έχεις πρέπει και να τη στηρίζεις» λέει ο Βαγγέλης και αυτό έκανε, αφού 3 πολύ ξεχωριστά σχήματα, που δραστηριοποιούνται στη τζαζ σκηνή, εντός αλλά και εκτός Ελλάδος, θα συμπράξουν με τη σημαντική στήριξη του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας

Τη βραδιά ανοίγουν οι Outward Bound Trio & Ronan Guilfoyle που μεταφράζεται σε:
Αντώνης Τσικανδυλάκης στα πλήκτρα, Δημήτρης Νεονάκης στην ηλεκτρική κιθάρα και Γιάννης Ηλιάκης στα τύμπανα τους οποίους θα συνοδεύσει ο παγκοσμίου φήμης μπασίστας από την Ιρλανδία Ronan Guilfoyle.

Οι Outward Bound Trio δημιούργησαν στην ουσία τη free jazz σκηνή στο Ηράκλειο της Κρήτης και από τον 2017 ξεκίνησε η ομάδα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού FreeTheSopranoPlayer. Στις δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνονται συναυλίες ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού αλλά και συμπράξεις μουσικών με εικαστικούς, χορευτές, ηθοποιούς και καλλιτέχνες άλλων μορφών τέχνης. Στόχος είναι η άμεση και συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία που εκφράζει τη στιγμιαία παρόρμηση και αναδεικνύει με τον δυναμικότερο τρόπο την έννοια του «εδώ και τώρα». Καθώς δεν υπάρχουν προδιαγεγραμμένες κατευθύνσεις, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αλληλεπιδρούν, συνομιλούν με τη γλώσσα της τέχνης τους και δημιουργούν ένα έργο σε πραγματικό χρόνο ενώπιον του κοινού.

Η βραδιά συνεχίζεται με την υπέροχη Μαρία Κριτσωτάκη στη φωνή και τον Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο.
Η Μαρία Κριτσωτάκη έχει κάνει σπουδές στο σύγχρονο τραγούδι με την Έλλη Πασπαλά, στο Jazz τραγούδι με την Λουκία Παλαιολόγου, αλλά και στο κλασσικό λυρικό είδος με την Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Έχει αποκτήσει Bacchelor της τζαζ φωνητικής από το απ’ το Prince Claus Conservatoire, στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας. Κινείται και στους χώρους της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, και έχει ασχοληθεί με μουσικές παραδόσεις απ’ τη Μεσόγειο και τη Λατινική Αμερική.
Ο Ντίνος Μάνος παρακολούθησε μαθήματα κλασικού πιάνου και βιολοντσέλου, αλλά και Αρμονίας στο Αστρινίδειο Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχε και ως τσελίστας στην ορχήστρα του ωδείου. Φοίτησε στην Jazz Κατεύθυνση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμετέχοντας παράλληλα στην Ορχήστρα του Πανεπιστημίου και αποφοίτησε παίρνοντας Πτυχίο με ειδίκευση στο Τζαζ Μπάσο και πήρε το δίπλωμα στο κλασικό κοντραμπάσο με άριστα. Ένας καταξιωμένος μουσικός που έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες στο εξωτερικό.

Η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα σχήμα που δε χρειάζεται συστάσεις. Δραστηριοποιείται εντός και εκτός Ελλάδας και έχει στο ενεργητικό του αμέτρητες συναυλίες με παγκοσμίου φήμης μουσικούς. Είναι ο Γιώργης Μανωλάκης στο λαούτο και τη φωνή και το Nefalo Project, Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στη τρομπέτα.

Είχαμε ήδη τη τύχη να απολαύσουμε αυτούς τους απίστευτους καλλιτέχνες στη περιοχή της Ιεράπετρας, οπότε αναμένουμε μια μαγική βραδιά, ένα μουσικό διάλογο στο λιμανάκι στα Φέρμα.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.