Η «Chrissi Daily Cruises» πάει τον ΟΦΙ στη Γ’ εθνική (Ηχητικό)

Στηρίζω την προσπάθεια της νέας Αντιδημάρχου στο Δήμο, ανέφερε στον Planet 90,6 o Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της CHRISSI DAILY CRUISES κ. Αθανάσιος Χηνόπουλος. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της νέας τουριστικής σεζόν και της επισκεψημότητας στη νήσο Χρυσή, με τα δρομολόγια να ξεκινούν 1η Μαΐου. Θα πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που υπήρχαν την περσινή χρονιά, και βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Πρέπει σύντομα να γίνουν οι δημοπρασίες στις καντίνες ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες. Το νησί θα πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί και να μην δίνουμε αρνητικά παραδείγματα. Θεωρώ ότι ο Δήμος Ιεράπετρας και η Δασική Υπηρεσία θα πρέπει να κάνουν αρκετή προσπάθεια μαζί με τις υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη Νήσο χρυσή.

Ο ΟΦΙ κατέκτησε το Super Cup Λασιθίου

Ο ΟΦΙ αναδείχθηκε υπερ πρωταθλητής Λασιθίου για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, καθώς στο στάδιο του Αγίου Νικολάου αντιμετωπίζοντας ως κυπελλούχος την πρωταθλήτρια ΑΕ Νεάπολης στον αγώνα για το Super Cup, επικράτησε με σκορ 3-0, χάρη σε τέρματα των Ουζούνογλου στο 14’ με προβολή και Κορέτα με σουτ στο 48’ και το 90’.

Πριν από ένα έτος η κατάσταση στον ΟΦΙ Ιεράπετρας, είχε φτάσει στο τέλμα και όλα έδειχναν ότι οι μόχθοι οι κόποι και οι θυσίες πολλών ετών θα πέσουν στο κενό και η ομάδα θα κάνει το πισωγύρισμα συμμετέχοντας στην Α΄ κατηγορία Λασιθίου ξανά. Οι ελπίδες είχαν στερέψει όπως και οι τελευταίες προσπάθειες των μελών του συμβουλίου για να αντλήσουν οικονομικούς πόρους μέσω Ιεραπετριτών επιχειρηματιών ώστε να μπορέσει ο ΟΦΙ να παίξει στην Γ΄ εθνική. Όταν βγήκε η ανακοίνωση στις 13 Ιουλίου και γνωστοποιούσε την τραγική κατάσταση που κατά συνέπεια οδηγούσε την ομάδα στο τοπικό γέμισε με θλίψη και στεναχώρια τον ποδοσφαιρόφιλο κόσμο στην Ιεράπετρα και γενικότερα τους οπαδούς. Ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι το «φιλί της ζωής» του νταμπλούχου Λασιθίου επί τρεις σερί χρονιές θα το έδινε μια τεράστια επιχειρηματική μονάδα και ένας άνθρωπος που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή της Ιεράπετρας ορμώμενος από τα Χανιά. Οι άνθρωποι του ΟΦΙ και κάποια συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. προσέγγισαν πάνω στην απόγνωσή που υπήρξε έναν πολύ δυνατό επιχειρηματία με ισχυρή προσωπικότητα και έντονη ανάμιξη και εμπειρία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κρήτης τον κ. Αθανάσιο Χηνόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Cretan Daily Cruises». Η πρώτη επαφή είχε γίνει στις 18 Ιουλίου, ήταν τηλεφωνική και την πραγματοποίησε μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά είχε ενδοιασμούς και η πρώτη κουβέντα που έγινε αφορούσε την Α΄ κατηγορία Λασιθίου. Η επιμονή όμως και η απόλυτη εμπιστοσύνη των ανθρώπων του ΟΦΙ προς το πρόσωπο του κ. Α. Χηνόπουλου και της κολοσσιαίας εταιρείας που προσφέρει σημαντικό έργο στην περιοχή αλλά και στην Κρήτη γενικότερα τον έπεισαν για το μεγάλο βήμα της Γ΄ εθνικής.

Ο κ. Χηνόπουλος ζήτησε από τους «ασπρόμαυρους» να του βγάλουν τον συνολικό οικονομικό προγραμματισμό με το μπάτζετ σε όλα τα επίπεδα, το οποίο ανήλθε στα 140.000-170.000 ευρώ. Έγινε προσεκτική επεξεργασία και μελέτη από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Cretan Daily Cruises», ο οποίος ζήτησε ένα διάστημα 3-4 ημερών ώστε να κάνει τις απαραίτητες ομιλίες και συναντήσεις με όλους τους μέτοχους της εταιρείας κυρίως για το εάν θα γίνει η συνεργασία σε επίπεδο χορηγίας ή θα μπει μπροστάρης στην Γ΄ εθνική. Οι αποφάσεις ήταν ευχάριστες και σημαντικές για τον ΟΦΙ και τον κόσμο του, καθώς ο κ. Χηνόπουλος και η εταιρεία του θα μπει μπροστάρης σε μια προσπάθεια η ομάδα να παρουσιαστεί οργανωμένη, ταπεινή και δυνατή στις εθνικές κατηγορίες. Όπως πηγάζει από το περιβάλλον των νέων μελών της οικογένειας του ΟΦΙ, ο στόχος είναι να συσπειρωθεί όλη η πόλη και να στηρίξει το σωματείο ώστε να πετύχει τον στόχος της παραμονής στην κατηγορία και εν συνεχεία να εκπονηθούν νέοι ορίζοντες. Τα μαντάτα λοιπόν δεν είναι μόνο ευχάριστα για τον υπερ πρωταθλητή «Super Cup» και κυπελλούχο Λασιθίου αλλά κυρίως αισιόδοξα για το παρόν και το μέλλον, με το Δ.Σ. της εταιρείας «Cretan Daily Cruises» να προχωράει σε ανακοίνωση μέσα από την οποία αναφέρει για αυτή την συμφωνία-συνεργασία, η οποία αποσκοπεί στο να κάνει ο ΟΦΙ υπερήφανο το Λασίθι. Ζητάει την στήριξη όχι μόνο του Ιεραπετρίτη αλλά γενικά του Λασιθιώτη φιλάθλου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ CHRISSI DAILY CRUISES
Το Διοικητικό Συμβούλιο της CHRISSI DAILY CRUISES ανακοινώνει ότι μετά από πρόταση του ΟΦ Ιεράπετρας και σεβόμενο την ιστορία του, τις προσπάθειες του Δ.Σ. του και την αγάπη των φιλάθλων που επιθυμούν να θαυμάσουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία, θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τη δύσκολη αυτή προσπάθεια της ομάδας, που έχει κάνει περήφανο το Λασίθι. Η στήριξη αυτή, που εκφράζεται σε χορηγία και συμμετοχή μας στο Δ.Σ. της ομάδας, αποτελεί τιμή για την εταιρία μας, αφού όλοι μαζί θα συμπλεύσουμε σε μια κοινή προσπάθεια. Στο ταξίδι αυτό καλούμε όλους τους Λασιθιώτες, φιλάθλους και μη, να στηρίξουμε την ομάδα μας και να της ευχηθούμε να είναι «καλοτάξιδη», στην πορεία της στην Γ’ Εθνική.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Π. Χηνόπουλος

Η εταιρεία «Cretan Daily Cruises» του Αθανάσιου Χηνόπουλου, η οποία έγινε αρωγός της νέας προσπάθεια του ΟΦΙ, πρόκειται για μια πολύ σπουδαία και δυνατή εταιρεία ημερησίων κρουαζιέρων και όχι μόνο, η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη και εντός Νομού Λασιθίου σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό.

Ποια είναι η εταιρεία; Ξεκίνησε τις δραστηριότητες της πριν 23 χρόνια, το καλοκαίρι του 1995, όταν πλοίο της εταιρίας «άνοιξε» για πρώτη φορά οργανωμένα την ημερήσια κρουαζιέρα από την Κίσαμο Χανίων, στο θρυλικό νησί των πειρατών την Ήμερη Γραμβούσα και στην εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Με πολύ δουλειά, μεράκι, ευθύνη και σεβασμό απέναντι στον επιβάτη και το περιβάλλον, η κρουαζιέρα αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα την σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας κάθε χρόνο. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου τα πλοία αυξήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ενώ μετά το 2005 συστάθηκε η πρώτη Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιριών ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΜΠΑΛΟΣ & ΣΙΑ (GRAMVOUSA BALOS CRUISES). Στη συνέχεια, εκτός από την πειρατική ημερήσια κρουαζιέρα και την βραδινή κρουαζιέρα στον κόλπο της Σούδας Χανίων, προστέθηκε στην ημερήσια κρουαζιέρα από την Ιεράπετρα Λασιθίου στο μαγευτικό νησί Χρυσή, καθώς και την ημερήσια κρουαζιέρα από τον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου στο εξωτικό Κουφονήσι.

Εξ αιτίας αυτής της ραγδαίας ανάπτυξης η κοινοπραξία μετονομάστηκε σε ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (CRETAN DAILY CRUISES) με έδρα την Κίσαμο Χανίων, ενώ ιδρύθηκε μία ακόμα κοινοπραξία με την ίδια έδρα, την ΧΡΥΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (CHRISSI DAILY CRUISES) για τις δραστηριότητές μας στο Νομό Λασιθίου. Προσφέρει ημερήσιες κρουαζιέρες, που συνδυάζεται το ενδιαφέρον, η ψυχαγωγία και το ασφαλές ταξίδι, με αρκετό χρόνο χαλάρωσης και εξερεύνησης μοναδικών προορισμών εξωτικής ομορφιάς. Η Γραμβούσα, ο Μπάλος, η Χρυσή και το Κουφονήσι, είναι βιότοποι, περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα NATURA 2000. Οι Κοινοπραξίες της εταιρείας βρίσκονται στην κορυφή των Επιβατηγών Τουριστικών Ημερόπλοιων στην Ελλάδα, αφού αποτελούνται από εννέα (9) Ναυτικές Εταιρίες και έχουν στην πλοιοκτησία τους δέκα (11) Επιβατηγά-Τουριστικά πλοία (150-1200 ατόμων). Επίσης είναι μια επιχείρηση που προσφέρει δεκάδες θέσεις εργασίας, ενισχύει την τοπική οικονομία και με κοινωνική ευαισθησία ενεργοποιεί για την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι χορηγός σε πολλές δραστηριότητες πολιτισμικές, αθλητικές, κοινωνικές και βοηθάει προσπάθειες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της χώρας. Στα πλοία εφαρμόζουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ισχύουσα Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Αθανάσιος Χηνόπουλος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ