Προετοιμασία για τη 3η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας «AgroExpo 2019» (Ηχητικό)

Συνάντηση εργασίας για την αγροτική έκθεση Ιεράπετρας

Νωρίτερα λόγω των ευρωεκλογών η τετραήμερη η έκθεση της Ιεράπετρας. Για τον σχεδιασμό της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά, το Μάιο του 2019 στην Ιεράπετρα, ως μια έκθεση για τον πρωτογενή τομέα και τον κλάδο της αγροδιατροφής γενικότερα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης μίλησε στον Planet 90,6 για τα κυριότερα θέματα που συζητηθήκαν στην Ιεραπετρα χθες το μεσημέρι της Δευτέρας, με βασικότερο την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ώστε να αρχίσουν σύντομα οι προωθητικές ενέργειες και να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και γενικότερα οι εκθέτες. Τη συνάντηση απασχολήσαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη δυνατή οργάνωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η «AgroExpo 2019» θα πραγματοποιηθεί στο Μισεδάκειο γήπεδο και πρόκειται να είναι μεγαλύτερη από τις δύο προηγούμενες σε μέγεθος εκθετών αλλά και σε χρονική διάρκεια. Θα διαρκέσει 4 ημέρες, ανέφερε στον Planet 90,6 ο κ. Θ. Χαριτάκης και όπως αποφασίστηκε η έκθεση θα ξεκινήσει μια μέρα νωρίτερα από τις προηγούμενες, δηλ. την Πέμπτη 9 και θα διαρκέσει μέχρι 12 Μαΐου, ημερομηνίες που μπορεί να αλλάξουν μια εβδομάδα πριν ή μια μετά, αν προκύψουν νέα δεδομένα. Σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες εκθέσεις που είχαν διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου, το 2019 θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές την Κυριακή 26 Μαΐου, με πιθανότητα να γίνουν και οι Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές, ενώ δεν μπορεί να είναι ακόμα γνωστές οι ημερομηνίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που μπορεί να επηρεάσουν την έκθεση μιας και διοργανώνεται απέναντι από τα δύο Λύκεια.

Από πλευράς του Συλλόγου Ξενοδόχων Νοτιοανατολικής Κρήτης ο πρόεδρος Γιώργος Βαρδάκης ζήτησε η έκθεση να γίνει πριν και όχι μετά τις εκλογές, κι αυτό για να υπάρχει ευχέρεια να βοηθήσουν οι ξενοδόχοι πριν αυξηθούν οι επισκέπτες. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχαλάκης, ο κ. Μανόλης Καπαράκης καθώς και άλλοι αγρότες που ήταν παρών στη συνάντηση πρότειναν η έκθεση να γίνει στις αρχές Μαΐου ώστε να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, πριν ξεκινήσει ο καθαρισμός από τα φυτικά υπολείμματα των θερμοκηπίων. Στην συνάντηση προτάθηκε να μικρύνουν οι αποστάσεις στους διαδρόμους ανάμεσα στα περίπτερα, που ήταν και βασικό αίτημα των εκθετών, ώστε να είναι πιο ορατά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους, κάτι που θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση χώρου στο Μισεδάκειο γήπεδο.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Θωμά Χαριτάκη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ