3η «AgroExpo 2019»Νωρίτερα λόγω των Δημοτικών, Περιφερειακών & ευρωεκλογών η τετραήμερη αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Γουλιδάκη, αντιδημάρχων, προέδρων τοπικών συμβουλίων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της περιοχής για την πραγματοποίηση της Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας, «ΑgroExpo» 2019. Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο όσα θα γίνουν στην φετινή αγροτική έκθεση, με τις προετοιμασίες να βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και την συμμέτοχή μεγάλων εταιρειών του χώρου. Το αυξημένο ενδιαφέρον φέρνει και την επέκταση της έκτασης που θα χρησιμοποιηθεί στο Μισεδάκειο γήπεδο, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δήμαρχου της Ιεράπετρας θα γίνει μεταστέγαση της 4ης έκθεσης που ο στόχος είναι να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η 4η AgroExpo, θα πραγματοποιηθεί το 2021. Από του διοργανωτές έγινε αναφορά στην προετοιμασία και την υλοποίηση της 3ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επιτυχία. Βασικός στόχος είναι η προβολή της τοπικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών εντός και εκτός Ελλάδας, η προβολή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και καλλιέργειάς καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών και περιφερειακών επιχειρήσεων.

Να γίνει η «AgroExpo» η μεγαλύτερη έκθεση στην Μεσόγειο

Η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει το έργο μόνιμης εγκατάστασης της «AgroExpo» Ιεράπετρας

Η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει το έργο της μόνιμης εγκατάστασης της «AgroExpo» Ιεράπετρας στις εγκαταστάσεις της πρώην «Αγρεξ», όπως δήλωσε σήμερα από την Ιεράπετρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της «AgroExpo» 2019 που θα γίνει 12-19 Μαίου 2019.

Πρόκειται για την πρόταση που κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ζητώντας να αποκτήσει η έκθεση ένα μόνιμο χώρο για την διεξαγωγή της, προκειμένου να καταστεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου η μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου, σημειώνοντας πως ο Δήμος θα φροντίσει για την μεταφορά των υπηρεσιών από τον χώρο της «Αγρεξ» που θα χρησιμοποιηθεί. «Θέλουμε να γίνει πράξη ένα όραμα με τη στήριξή σας», ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης, στην πρόταση που διατύπωσε.

«Θεωρώ πως ο χώρος για την αγροτική έκθεση θα είναι κορυφαίο έργο για την Ιεράπετρα κι αν το κόστος είναι στο ύψος που εκτιμάται από την μελέτη, η Περιφέρεια αναλαμβάνει μόλις έρθουν οι μελέτες να καλύψει το κόστος του έργου και να γίνει μια υποδομή που θα δίνει οριστική λύση για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας να ολοκληρωθεί η μελέτη για να μπορεί να δρομολογηθεί το έργο. Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως η Περιφέρεια στηρίζει την έκθεση «AgroExpo» τονίζοντας πως «εξαρχής στηρίξαμε την έκθεση στο Λασίθι και την Ιεράπετρα γιατί είδαμε τη δυναμική που είχε ο χώρος». Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως η έκθεση αυτή «αναδεικνύει την εξωστρέφεια, την δυναμική των προϊόντων μας», υπογραμμίζοντας πως «ένας από τους άξονες που στηρίζεται η Κρήτη είναι ο αγροδιατροφικός τομέας και πάνω σε αυτό τον τομέα στηρίζουμε και επενδύουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και πάνω απ’ όλα με τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων».

Εντυπωσιακοί ήταν οι αριθμοί που παρέθεσε ο κ. Χαριτάκης αναφέροντας πως υπάρχει μια μεγάλη αύξηση εκθετών. «Το 2017 είχαμε 48 παγόδες και 69 εκθέτες έναντι 27 παγόδων και 36 εκθετών την προηγούμενη χρονιά. Φέτος θα έχουμε σχεδόν τριπλασιασμό των εκθετών διότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφερε ο κ. Χαριτάκης, παρουσιάζοντας επιμέρους στοιχεία για την οργάνωση.

Ως οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Κρήτης όσο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την άψογη συνεργασία που έχει συνδράμει καθοριστικά για να είναι επιτυχημένη η έκθεση ενώ παρουσίασε αναλυτικά τους φορείς που στηρίζουν την μεγάλη αγροτική έκθεση που καθιστά την Ιεράπετρα επίκεντρο του αγροτικού ενδιαφέροντος στο Λασίθι και την Κρήτη ενώ ήδη έχει αρχίσει να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από πολλές μεγάλες εταιρείες με εθνικό και διεθνές βεληνεκές.

Να σημειωθεί πως η διοργάνωση υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Λασιθίου και το Δήμο Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ενώ υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης και το BIC Κρήτης.

Για τον σχεδιασμό της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά, το Μάιο του 2019 στην Ιεράπετρα, ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης τύπου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ