Ο τέως Πρόεδρος της Ν.Δ., Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μετά την επίσκεψή του στο Ορφανουδάκειο Δημοτικό Γηροκομείο Ιεράπετρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επ’ ευκαιρία των εορτών του Χριστουγέννων, ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Λασίθι, επισκέφθηκα το Ορφανουδάκειο Δημοτικό Γηροκομείο Ιεράπετρας για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες, για να ευχηθώ Καλές Γιορτές στους ηλικιωμένους που βρίσκονται υπό την αρωγή του και να τους εκφράσω τη συμπάθεια και την αγάπη μου.

Στο πλαίσιο αυτό, τους προσέφερα δώρα, συνομίλησα μαζί τους, και άκουσα τις αφηγήσεις τους που καθεμιά αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπική ιστορία γεμάτη καημούς,  αγωνίες, αλλά και χρήσιμες διδαχές για εμάς τους νεότερους.

Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Γεώργιο Αγγελάκο και να ενημερωθώ,  για τις σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του.

Τέλος, εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στο προσωπικό του Γηροκομείου, για το σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν και υποσχέθηκα να σταθώ αρωγός στη προσπάθειά τους.

Στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου κυριαρχούν το χρήμα και οι αριθμοί και οι εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς αποτελούν ζητούμενο, θεωρώ ότι αποτελεί χρέος όλων μας, αυτές τις άγιες ημέρες να σταθούμε στο πλάι των ατόμων της τρίτης ηλικίας και να τους εκδηλώσουμε τη φροντίδα και την αγάπη μας.

plakiorakis-girokomio