Λίγες μέρες έμειναν πριν την εκκίνηση των Ορεινών αγώνων Νότιας Δίκτης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά . Οι προετοιμασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία και πλήθος αθλητών θα είναι εκεί στον Αμιρά Βιάννου για τη συμμετοχή σε αυτούς τους πανέμορφους αγώνες . Παραθέτουμε μερικές επισημάνσεις που μπορεί να φανούν χρήσιμες:

Προσοχή : Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο www.oykritis.gr θα ΛΗΞΟΥΝ την Παρασκευή πρωί 25-7-2016 .Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές. Επίσης αν κάποιος αθλητής θέλει να αλλάξει αγώνα που θα συμμετάσχει , θα πρέπει να το κάνει τις επόμενες μέρες. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά την οργάνωση του αγώνα και θα αποφευχθούν άσκοπες καθυστερήσεις και μπερδέματα στη διαδικασία. Αν κάποιος επίσης αθλητής αποφάσισε ήδη να ακυρώσει την συμμετοχή του ας ενημερώσει σχετικά στα e-mail και τηλέφωνα της οργάνωσης.

-Προσέλευση : Κατά την άφιξη σας θα παρακαλούσαμε όπως παρκάρετε τα αυτοκίνητα εκατέρωθεν του εξωτερικού χώρου του μνημείου, υπάρχει απεριόριστος χώρος χωρίς να εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση σ’ αυτό. Μέσα στο χώρο του μνημείου απαγορεύεται το παρκάρισμα.
Παρακαλούνται οι συμετέχοντες να προσέλθουν έγκαιρα (τουλάχιστον 1-1,5 ώρα πριν την εκκίνηση) για την παραλαβή του αριθμού τους και του τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης , και την κατάλληλη προετοιμασία για την εκκίνηση (προθέρμανση κτλ.)

Η παραλαβή αριθμού και η πληρωμή (12 ευρώ για τον αγώνα 21 χλμ και 5 ευρώ για τον αγώνα 6 χλμ), θα γίνεται στη γραμματεία της οργάνωσης που θα βρίσκεται στο χώρο της εκκίνησης. Είναι προτιμότερο να έχετε το ακριβές ποσό για να συντομεύετε η διαδικασία . Μέσα στη τσάντα που θα παραλάβετε θα υπάρχει και ένα κουπόνι για το γεύμα που θα ακολουθήσει στην Ταβέρνα Αφροδίτη στην Κάτω Σύμη .Για τους μαθητές Δημοτικού:Οι γονείς των μαθητών θα υπογράφουν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι μαθητές επίσης θα παραλαμβάνουν κουπόνι για δωρεάν γεύμα.

–Μεταφορά
Οσοι έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν χρήση του λεωφορείου της οργάνωσης, θα πρέπει να έιναι εγκαίρως στο άγαλμα Βενιζέλου Πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο. Προτεραιότητα έχουν οι αθλητές που έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση με την εγγραφή τους . Η αναχώρηση θα είναι στις 8:00 .Εφόσον θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος τότε θα μπορούν να επιβιβαστούν και συνοδοί κτλ. Το λεωφορείο θα επιστρέψει το απόγευμα μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

Εξοπλισμός
Ο αγώνας είναι ορεινός οπότε θεωρούμε ότι η χρήση παπουτσιού trail είναι η ασφαλέστερη και η πιό κατάλληλη επιλογή. Το πεδίο (τερρέν) περιλαμβάνει σχεδόν κάθε είδους ποιότητα από χώματινα κομματια σε μονοπάτια , πετρώδη μέρη και κατηφορικά τεχνικά τμήματα.
Επίσης η χρήση αντιανεμικού-αδιάβροχου συστήνεται αφού το μεγιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι στα 1400 μέτρα (μόνο για τον αγώνα 21 χλμ) και οι συνθήκες εκεί μεταβάλλονται απότομα σε σχέση με το σημείο εκκίνησης. Θεωρούμε ότι οι σταθμοί υδροδοσίας -τροφοδοσίας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του συμμετέχοντα. Ωστόσο καλό θα είναι κάποιος να έχει μαζί του υδροδοχείο ή οτιδήποτε θεωρεί απαραίτητο για την ομαλή και ασφαλή πραγματοποίηση του αγώνα. Διαβάστε τον πίνακα με τους σταθμούς http://oykritis.gr/…/wp…/uploads/2015/08/statmoi-ndr2016.png

Καιρός
Στο σημείο εκκίνησης ο καιρός σύμφωνα με τις σημερινές προγνώσεις (22-11-2016) θα είναι νεφελώδης το πρωί της Κυριακής με ελαφρύ Νοτιοανατολικό άνεμο 1-2 μποφώρ και θερμοκρασίες που θα είναι στην εκκίνηση στον Αμιρά 11-14 οC ενώ πάνω στο Οροπέδιο Ομαλού ( μόνο για τον αγώνα 21 χλμ) την ώρα του αγώνα περίπου στους 8-12 οC. Η πιθανότητα βροχής είναι πολύ μικρή βάση των σημερινών προγνώσεων καιρού αλλά δεν μπορεί φυσικά και να αποκλειστεί. Ο αγώνας δεν ακυρώνεται σε περίπτωση βροχής.

Κινητό τηλέφωνο
Στο χώρο της εκκίνησης στον Αμιρά υπάρχει κάλυψη κινητής τηλέφωνίας από όλα τα δίκτυα. Στη διαδρομή του ορεινού αγώνα και στα σημεία που οι διαδρομές διατρέχουν το οροπέδιο Ομαλού και την γύρω περιοχή δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη από κανένα δίκτυο.

Σηματοδότηση
Η διαδρομή του αγώνα έχει σημανθεί με κορδέλες χρώματος κόκκινου άσπρου και σπρευ πορτοκαλί , καθώς και κατευθυντήριες πινακίδες και για τους δύο αγώνες
ΠΡΟΣΟΧΗ : η σηματοδότηση έγινε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε και σε περίπτωση ομίχλης στο μεγάλο υψόμετρο να μην κινδυνεύει να χαθεί κανείς. Συνεπώς είναι πυκνή στα μονοπάτια και λιγότερη πυκνή σε δρόμους. Σε καμμια περίπτωση δεν θα πρέπει ο συμμετέχοντας να διατρέξει πάνω από 100 μέτρα στους δρόμους ή 30 μέτρα στα μονοπάτια και να μην πέσει στην αντίληψη του ίχνος σήμανσης (ταινία, σπρέυ, πινακίδα). Όταν λοιπόν αυτό συμβεί σημαίνει ότι είναι εκτός διαδρομής και θα πρέπει να ανατρέξει πίσω προς αναζήτηση του τελευταίου ίχνους σηματοδότησης και να συνεχίσει κανονικά την διαδρομή. Να θυμάστε ότι στους αγώνες βουνού δεν κερδίζει μόνο ο γρηγορότερος αλλά και ο προσεχτικότερος .
Οι εθελοντές Σαμαρείτες Ιεράπετρας , οι Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας (ΕΔΙΚ) , και οι Ραδιοερασιτέχνες Κρητης θα είναι σε κάθε κρίσιμο σημείο για την διαφύλαξη της ασφάλειας των αγώνων

Σημεία ελέγχου
Σε κάθε σταθμό και όχι μόνο θα τσεκάρονται τα περάσματα των αθλητών και την εγκυρότητα του χρόνου επίδοσης αλλά προπάντων για λόγους ασφάλειας. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους ή να τον επιδεικνύουν όταν τους ζητηθεί.

Γεύμα
Κάθε αθλητής, , και παιδιά που θα συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούν να γευματίσουν έχοντας το κουπόνι που θα παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους στον χώρο όπου παραχωρεί η Ταβέρνα Αφροδίτη στην Κάτω Σύμη . Οι συνοδοί, κτλ θα μπορούν να γευματίσουν αλλά με δική τους επιβάρυνση. Η Κάτω Σύμη βρίσκεται περίπου εφτά χιλιόμετρα ανατολικά του χώρου εκκίνησης . Το λεωφορείο θα εξυπηρετήσει όσους το χρησιμοποίησαν από Ηράκλειο.orinoi-agones

Καλή αντάμωση
Νίκος Φερετζάκης
Υπεύθυνος διοργάνωσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ