«Θα κατέβουμε με δικό μας συνδυασμό όλα τα χωριά του Δήμου Ιεράπετρας στις επόμενες εκλογές» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύρτου, Αλέκος Παντελάκης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM και στον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη.Ο Αλέκος Παντελάκης κατέθεσε δημόσια την πρόταση αυτή με αφορμή τον προωθούμενο νόμο της κυβέρνησης για αλλαγές στο νόμο Καλλικράτη, την απλή αναλογική στην εκλογή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων και την κατάργηση των Τοπικών Συμβουλίων που προωθεί ο υπουργός εσωτερικών κ. Σκουρλέτης.

Ο κ. Παντελάκης θεωρεί ότι τα πράγματα θα αλλάξουν με τον προωθούμενο νόμο και τα χωριά θα βρεθούν ανυπεράσπιστα, θα υπάρξει περιορισμός της  δημοκρατίας, της διεκδίκησης και εγκατάλειψη της υπαίθρου. Με δυσκολία οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων προωθούν σήμερα τα τοπικά θέματα διότι δεν έχουν ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Στην περίπτωση κατάργησης των Τοπικών Συμβουλίων παύει η σημερινή εκπροσώπηση των χωριών» τόνισε «και να μην τρέξουν κάποιοι να πουν ότι εμείς είμαστε εδώ για σας. Δεν τους πιστεύουμε!».

Ο κ. Παντελάκης συμφωνεί με την απλή αναλογική, αλλά «απλή αναλογική με δικτάτορες δημάρχους δεν θέλω!».

Η μόνη λύση την οποία προτείνει για να μπορέσουν τα δημοτικά διαμερίσματα να εκπροσωπηθούν στο νέο σχήμα και να έχουν φωνή και δύναμη στην διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που μέρα με την ημέρα συγκεντρώνονται, είναι να κατέβουν στις επόμενες εκλογές με δικό τους συνδυασμό.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου και το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Παντελάκης θα πάρει πρωτοβουλίες για να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για συντονισμό της δράσης τους, την δημιουργία κοινής πρότασης για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για το μέλλον των χωριών και την δημιουργία συνδυασμού που θα μετέχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Παντελάκης τόνισε ότι πάνω από το 50% των ψηφοφόρων μένει ή προέρχεται από τα χωριά του Δήμου,  γεγονός που ενδυναμώνει  την πρόταση για δημιουργία δημοτικής παράταξης με στόχο την ενίσχυση του Δήμου στο σύνολο του.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Αλέκου Παντελάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ