Με μόνιμο διδακτικό προσωπικό θα στελεχωθεί το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι, δήλωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 fm και στον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη.

Ο κ. Αϊβαλιώτης τόνισε ότι από την πλευρά του γίνονται προσπάθειες και έχουν γίνει προτάσεις σε καθηγητές να στελεχώσουν το νέο μουσικό γυμνάσιο. «Εγώ θα διεκδικήσω από την αρχή της σχολικής χρονιάς την εύρεση καθηγητών για την μουσική θεωρία και πρακτική. Έχω κάνει προτάσεις σε καθηγητές να στελεχώσουν το μουσικό γυμνάσιο στο Καβούσι από τον Σεπτέμβριο. Το σχολείο θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν με λιγότερα κενά. Θα υπάρχει και ένα δυναμικό μόνιμο προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει το σχολείο».

Όσα αφορά τις κτιριακές υποδομές ο κ. Αϊβαλιώτης τόνισε ότι οι αίθουσες επαρκούν αλλά υπάρχει δέσμευση από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας για να γίνουν οι απαραίτητες κτιριακές επεμβάσεις.

«Υπάρχει δέσμευση του Δήμου ότι στον προαύλιο χώρο θα προσθέσει αίθουσες και θα μπορέσει να το κάνουμε ένα σχολείο κόσμημα για το νομό Λασιθίου. Έχουμε μεγάλες ελπίδες και πρέπει να βάλει τα δυνατά του ο Δήμος Ιεράπετρας, να κάνει τις αναγκαίες εργασίες που χρειάζονται» ανέφερε.

Θετικό είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές του νομού να φοιτήσουν σε μουσικό γυμνάσιο και αυτό φάνηκε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές της έκτης δημοτικού σε όλα τα σχολείου του νομού.

«Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών από ερωτηματολόγιο που έστειλα σε όλα τα παιδιά της 6ης Δημοτικού, όλου του νομού Λασιθίου. Περισσότερα από 150 παιδιά δήλωσαν ότι επιθυμούν να εγγραφούν στο μουσικό σχολείο όταν ιδρυθεί».

Τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου αναμένεται η υπουργική απόφαση για τις εγκρίσεις των νέων σχολείων πανελλαδικά όπου σε αυτή θα υπάρχει και η ίδρυση μουσικού σχολείου στο Καβούσι δήλωσε ο Δ/της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Βασίλη Αϊβαλιώτη.