Στηρίζει την πρόταση του Μουσικού Συμβούλου της Περιφέρειας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου, να ιδρυθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.Ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στον δημοσιογράφο κ. Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη και στην εκπομπή «η ώρα της ενημέρωσης» ανέφερε ότι «την τελευταία απόφαση, και την κεντρική απόφαση, την έχει το αρμόδιο υπουργείο παιδείας, γενικότερα η κυβέρνηση» στην λήψη της απόφασης.

Ο βουλευτής στην συνέντευξη του έδωσε απάντηση στην δήλωση του δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική και επιζήμια για το νομό Λασιθίου τη στάση των Βουλευτών του νομού, για το θέμα του Μουσικού Σχολείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφορικά με το θέμα ανέφερε:

«Το θέμα του μουσικού γυμνασίου δεν είναι τωρινό. Το έχω ζήσει και σε άλλες περιόδους. Θεωρώ θετικό ότι οι φορείς του νομού, οι πιέσεις της τοπικής κοινωνίας για την ίδρυση και λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου στο νομό μας και μετά από πρόταση του Μουσικού Συμβούλου της Περιφέρειας αλλά και του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας, πρότειναν την δημιουργία του μουσικού γυμνασίου στην περιοχή του Καβουσίου.

Θέλω επίσης να δηλώσω ότι προσωπικά δεν συμμετείχα σε καμία συζήτηση, ούτε μου ζητήθηκε ποτέ η άποψη μου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θέλω να δηλώσω επίσης ότι στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε εξ’ αιτίας της κρίσης ο ρόλος του πολιτικού αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αξίες για την επίτευξη διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιδιαίτερου μουσικού ιδιώματος του νομού μας.

Αυτό που έχει αξία και θέλω να το τονίσω ότι την τελευταία απόφαση και την κεντρική απόφαση την έχει το αρμόδιο υπουργείο παιδείας, γενικότερα η κυβέρνηση.

Εγώ καλώ την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, καθώς η ίδρυση του Μουσικού Σχολείου θα διασφαλίσει την απαραίτητη βιωσιμότητα της πολιτιστικής μουσικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Εγώ δεν αισθάνομαι την ανάγκη σε καμία περίπτωση να απολογηθώ για όσα έχουν λεχθεί. Κατά καιρούς άλλωστε η δική μου προσωπική τακτική όλα αυτά τα χρόνια, και το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι, δεν τοποθετούμαι υπέρ της μιας ή της άλλης περιοχής. Άλλοι έχουν εισηγηθεί και έχουν τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ