Απορρίπτει τον διάλογο με την κυβέρνηση πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, καλώντας τους αγρότες της Κρήτης σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ο Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς προχωράμε, σταθερά, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στήσιμο ισχυρών μπλόκων σε όλη τη χώρα στις 23 Γενάρη, όπως αποφασίσαμε, έπειτα από εκτενή συζήτηση, ομόφωνα, στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη». Τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

Μίλησε για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να υποκινήσει τον “κοινωνικό αυτοματισμό”. Αυτό είπε χαρακτηριστικά ήταν και πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όσο αφορά το αίτημα που έχουν διαμορφώσει Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης και άλλων περιοχών, για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι και τα σύνορα και να μην μπλοκάρονται τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα που προορίζονται στις αγορές του εσωτερικού αλλά κυρίως στις αγορές του εξωτερικού και για να μην χαθούν συμβόλαια που έχουν κυρώσεις κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, ο κ. Μπούτας δήλωσε ότι το κλείσιμο των δρόμων θα είναι λίγων ωρών και δεν θα επηρεάσουν την διακίνηση των προϊόντων.


mpoutas

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη.