Με στόχο έναν καθαρότερο δήμο εν όψει των εορτών του Πάσχα και της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου ο Δήμος Ιεράπετρας πραγματοποιεί την τρέχουσα περίοδο εργασίες καθαρισμού στην πόλη της Ιεράπετρας, στους οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες.

Καθαρισμοί των κοινοχρήστων χώρων, των κοιμητηρίων, βαψίματα, κλαδέματα και καλλωπισμοί είναι μεταξύ των εργασιών που υλοποιούνται σε αρκετά σημεία της πόλης, αλλά και σε περιφερειακούς οικισμούς της Ιεράπετρας, καθώς και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Στη συνεργασία όλων για έναν δήμο πιο καθαρό με σεβασμό στον επισκέπτη και τον πολίτη αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Ασπραδάκης, αναφερόμενος παράλληλα στις εργασίες που πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Όπως ανέφερε έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία στην πόλη της Ιεράπετρας και σε περιοχές, όπως η Γρα Λυγιά, η Βαϊνιά, το Κεντρί, ο Σταυρός, καθώς και στο παραλιακό μέτωπο σε συνεργασία και με την Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας και την πρόεδρο, κα. Έφη Κοκολάκη, ενώ οι παρεμβάσεις συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό, παρά τις όποιες ελλείψεις, για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων δημοσίων χώρων.

Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιούνται και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες μέσω της πάγιας προκαταβολής με τη συνεργασία του αρμοδίου Αντιδημάρχου, κ. Αργύρη Πανταζή και των κατά τόπους Προέδρων, καθώς επίσης και στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και τους προέδρους της περιοχής με την έμφαση να δίνεται στον καθαρισμό των πλατειών των χωριών, καθώς και των κοιμητηρίων.

Στη συνεργασία που απαιτείται από όλες τις πλευρές δήμο, καταστηματάρχες και πολίτες προκειμένου να διατηρείται η πόλη καθαρή και να μην προκύπτουν προβλήματα, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή τόσο για την διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων καθαρών όσο και για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των ιδιοκτησιών τους.

Όπως τόνισε «οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και τους μειωμένους πόρους, ωστόσο απαιτείται και από μέρους των πολιτών αυξημένη προσοχή προκειμένου να διατηρηθεί η πόλη και οι Τοπικές Κοινότητες καθαρές. Αυξημένη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύεται και από τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής για τη διατήρηση του αστικού κέντρου καθαρού, εν όψει μάλιστα και της θερινής περιόδου. Όσον αφορά την εορταστική περίοδο του Πάσχα θα ανακοινωθεί το τροποποιημένο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών το οποίο καλούνται οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να σεβαστούν, επισήμανε ο κ. Ασπραδάκης προκειμένου να διατηρηθεί καθαρός ο Δήμος Ιεράπετρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ