Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Καλλίρη συνάντησε χθες αντιπροσωπία φορέων του τόπου μας.
Την επιτροπή αποτελούσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, οι Βουλευτές Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης και κ. Δερμιτζάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Καστρινάκης,  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μεθυμάκης, η αναπληρώτρια Διοικητής του Νοσοκομείου Νεάπολης κα Μοσχοβιτάκη, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του παιδιού Κρήτης» κ. Χουρδάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης κ. Τζώρτζης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου κα. Σαλαμουσά και κ. Κομνηνός.
Η αντιπροσωπία εξέθεσε για άλλη μια φορά τα προβλήματα του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου, τα οποία δημιουργούνται με την απώλεια της νομικής αυτοτέλειας και κυρίως το θέμα των κληροδοτημάτων και της δημιουργίας  του ‘’Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας’’.
Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας ήταν ενήμεροι, θεωρούν ότι το αίτημα είναι δίκαιο και διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπία ότι εντός Φεβρουαρίου θα προχωρήσουν στη διευθέτηση του θέματος, εξασφαλίζοντας τη διοικητική αυτονομία του Νοσοκομείου Νεάπολης.

Άγιος Νικόλαος, 12-02-2013
Γραφείο Τύπου Δ.Α.Ν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ