Στηρίζει την πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου, να ιδρυθεί το Μουσικό Γυμνάσιο στο Λασίθι στις εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καβουσίου, που αποτελεί και το γεωγραφικό κέντρο του νομού, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM

Ο κ. Θραψανιώτης μιλώντας στον δημοσιογράφο κ. Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη και στην εκπομπή «η ώρα της ενημέρωσης» δήλωσε ότι αυτή την στιγμή έχει διατυπωθεί από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από την Περιφερειακή Διεύθυνση μια πρόταση η οποία θα πρέπει να αξιολογηθεί και να συμφωνήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση στο νομό, να χωροθετηθεί   εκεί που μπορεί να επιβιώσει και να λειτουργήσει το μουσικό σχολείο και να μπορέσει να στηριχθεί και να προσφέρει στον πολιτισμό. «Όπου και αυτό λειτουργήσει, θα είναι προς όφελος του νομού» τόνισε.

Να τονιστεί ότι, τόσο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, όσο και από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Λασιθίου, η πρόταση για χωροθέτηση του μουσικού σχολείου στο Καβούσι είναι κοινή.

Συγκεκριμένα ο κ. Θραψανιώτης ανέφερε:

«Το μουσικό σχολείο θα πρέπει να γίνει στο νομό Λασιθίου και θα πρέπει να γίνει σύντομα, φέτος. Δεν χρειάζεται να το παραπέμπουμε στις καλένδες. Δεν χρειάζεται να υπάρχει η προσπάθεια από κάθε περιοχή, που σε ένα βαθμό είναι θεμιτή. Κάποια στιγμή πρέπει να συνεννοηθούμε τι πάει σε μια πόλη και τι πάει σε κάποιαν άλλη ούτως ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι διασπαστικά στην προσπάθεια ανάπτυξης του νομού. Απ’ αυτή την έννοια λέω ότι θα πρέπει να γίνει το μουσικό σχολείο, και να γίνει στο νομό Λασιθίου.

Υπάρχει μια πρόταση από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα. Από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από την Περιφερειακή Διεύθυνση. Θα πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η πρόταση και να συμφωνήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση στο νομό, να χωροθετηθεί εκεί που μπορεί να επιβιώσει και να λειτουργήσει το μουσικό σχολείο και να μπορέσει να στηριχθεί και να μπορέσει να δώσει στον πολιτισμό.

Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί και να μπορούμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Αν το μουσικό σχολείο λειτουργήσει στο Καβούσι ή λειτουργήσει στην Σητεία θα γίνει προς όφελος του νομού».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ