Η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων επιδότησης, Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, ΟΣΔΕ 2017 ξεκίνησε.
Η Ένωση Ιεράπετρας, ευχαριστεί τους χιλιάδες παραγωγούς-δικαιούχους για την εμπιστοσύνη τους και την μέχρι σήμερα ανταπόκρισή τους.
Δυνατότητα οριστικοποίησης της Αίτησης έχουν οι Φορείς, Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων που έχουν ολοκληρώσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Η Ένωση Ιεράπετρας ως Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και τις συμβατικές της υποχρεώσεις βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, για την έγκαιρη και έγκυρη συμπλήρωση της Αίτησης, ικανή να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη της και το εκπαιδευμένο για αυτό τον σκοπό προσωπικό της, είναι στην διάθεση τους για την αξιόπιστη συμπλήρωση της Αίτησης, του δύσκολου, υπεύθυνου και απαιτητικού αυτού έργου.

Φέτος ο παραγωγός για να υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2017 υποχρεωτικά θα χρειαστεί να έχει μαζί του:

 1. Κωδικό Εξουσιοδότησης που βγαίνει από τον σύνδεσμο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET.
 2. E-Mail
 3. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 1η σελίδα βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού, παραστατικά νομής ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων ή τίτλων ιδιοκτησίας μόνο εφόσον αυτά τροποποιούνται

Για αιτήσεις που καταχωρούνται πρώτη φορά για έτος 2017 υποχρεωτικά δικαιολογητικά είναι:

 1. Κωδικό Εξουσιοδότησης που βγαίνει από τον σύνδεσμο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET.
 2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
 3. Αντίγραφο 1ης σελίδας βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού
 4. ΑΜΚΑ
 5. Παραστατικά νομής ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων ή τίτλων ιδιοκτησίας
 6. E-Mail

Έχουμε ενημερώσει τους λογιστές, φοροτεχνικούς σχετικά προκειμένου η όλη διαδικασία και το έργο να ολοκληρωθεί με τον ταχύτερο και καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο παραγωγός-δικαιούχος θα πρέπει να γνωρίζει τα στοιχεία TAXISNET. O “Κωδικός Εξουσιοδότησης’’ παράγεται από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την επιτυχή πιστοποίηση του, η οποία είναι αποκλειστικά και μόνο επιλογή και ευθύνη του γεωργού.

Ότι αφορά το E-MAIL, πέρα από την δυνατότητα μας για άνοιγμα προσωπικού e-mail στον παραγωγό-δικαιούχο, συνιστούμε να δίνετε e-mail συγγενικού ή φιλικού προσώπου , το οποίο είναι ενεργό, ώστε ο παραγωγός-δικαιούχος να μπορεί να λαμβάνει γνώση προσωπικά και έγκαιρα των όποιων πληροφοριών.

Η ενημέρωση με όποιο τρόπο, από τον φορέα μας, προς τους παραγωγούς-δικαιούχους εννοείται ότι θα είναι αδιάλειπτη ως οφείλουμε και μέχρι τώρα πράττουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • Το Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ, απαιτείται μόνο στην περίπτωση που ο γεωργός συμπληρώνει για πρώτη φορά το έντυπο ΕΑΕ2017. Συνεπώς, δεν είναι το απαραίτητο έγγραφο για οριστικοποίηση της Αίτησης για τους ήδη Παραγωγούς-Δικαιούχους.
 • Η Αίτηση είναι οριστική μόνο αν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Ένωση Ιεράπετρας είναι εδώ για να στηρίξει τους παραγωγούς.

Καλούμαστε στην ουσία μέσα σε 30 μέρες, να έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία, να συμπληρώσουμε την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και να ενεργοποιήσουμε τα δικαιώματα επιδότησης χιλιάδων ανθρώπων, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε τα χρήματα που δικαιούνται, και να έχουμε πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες πράξεις για όσους επιθυμούν να μεταβιβάσουν δικαιώματα, μια διαδικασία καθόλου εύκολη και απλή, χρειάζεται υπευθυνότητα και προσοχή.

Επειδή παραμένουν αδιευκρίνιστα αρκετά ζητήματα γύρω από τις επιπτώσεις του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού, αρκετοί δικαιούχοι επιδότησης ανησυχούν και προσανατολίζονται να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους.

Καλούμε τον κόσμο, να μην προχωρήσει σε μεταβιβάσεις πριν τις 10 Απριλίου 2017, οπότε και αναμένουμε τις σχετικές οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και τις όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Όσοι δικαιούχοι επιδότησης έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις παρακαλούνται να προσέλθουν στα Γραφεία της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2842022248, εσωτερικό 118 και 111.

Οι μεταβιβάσεις θα γίνονται με ραντεβού στα Κεντρικά μας Γραφεία από εξειδικευμένα για αυτό το σκοπό στελέχη μας, ώστε η σύνθετη και απαιτητική αυτή διαδικασία να ολοκληρωθεί με τον πλέον έγκυρο τρόπο, στοιχισμένα και οργανωμένα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών-δικαιούχων τα Γραφεία της Ένωσης, Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών, Κέντρο Υποδοχής Αιτήσεων θα είναι ανοιχτά από:

 • 1ο χλμ. Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς – Παπαλλάκοι

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7:00 – 18:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 7:30 – 15:00

 • Super Market ΣΥΝ.ΚΑ., Κύπρου 14 & Εθν. Αντιστάσεως – Ιεράπετρα

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 – 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 8:00 – 16:00

Συνεργεία της Ένωσης θα εξυπηρετούν τους δικαιούχους των τοπικών κοινοτήτων, σε όλη την διάρκεια του έργου.

Συνεργεία της Ένωσης θα εξυπηρετούν επίσης τα μέλη των Συνεταιρισμών, Ομάδες Παραγωγών, Δημοπρατηρίων και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου στην έδρα τους.

Επισκέψου την Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας και ενημερώσου για ότι σε αφορά, για να συμπληρώσεις και να οριστικοποιήσεις την Αίτησή σου.

Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας, τηλέφωνο επικοινωνίας. 2842022248, εσωτ. 111 και 118

ΕΓΚΑΙΡΑ – ΕΓΚΥΡΑ – ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ – ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΗΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

ΕΑΣ Ιεράπετρας