Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί κατά του δάκου – Χωρίς τους απαραίτητους ψεκασμούς στη ελιά ο κάμπος της Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Τεράστιο το πρόβλημα του πρώτου ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες Μύρτου, Μύθων, Γδοχίων, Μουρνιών και Ρίζας.  Η κ. Αγγελική Καραταράκη συντονίστρια του προγράμματος δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λασιθίου, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM

Η κ.  Καραταράκη ανέφερε ότι επεκτάθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί, σε ευρείες περιοχές του Νομού Λασιθίου, από συνεργεία που είχαν προμηθευτεί από το τέλος της περασμένης εβδομάδας φάρμακα και πρωτεΐνη, στο πλαίσιο των σχετικών εντολών της Περιφέρειας Κρήτης και το συντονισμό που υπήρξε μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού, για τη χρησιμοποίηση των φαρμάκων και πρωτεϊνών που είχαν περισσέψει από το περυσινό πρόγραμμα δακοκτονίας.

Οι ψεκασμοί πυκνώνουν σε όλα τα διαμερίσματα του νομού κατά την κρίση των κατά τόπους εργολάβων και τις σχετικές οδηγίες από την Υπηρεσία που συντονίζει το πρόγραμμα σε νομαρχιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα δακοκτονίας ξεκίνησε και στις τρεις περιφέρειες Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, και Σητείας, αντίστοιχα.

Και ενώ ξεπεράστηκαν με καθυστέρηση τα προβλήματα από την κρατική ασυνέπεια, και έγιναν οι διαγωνισμοί ανάθεσης της δακοκτονίας στους τοπικούς εργολάβους,  ο κάμπος της Ιεράπετρας μένει χωρίς ψεκασμούς, αν και υπάρχει ο εργολάβος μειοδότης.

Χωρίς προβλήματα στα υπόλοιπα χωριά ο πρώτος ψεκασμός, οι εργολάβοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στο ξεκίνημα του ψεκασμού. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί στην δακοκτονία, είναι και τυχεροί, καθώς οι δυο καύσωνες του τελευταίου 20ημερου λειτούργησαν ανασταλτικά στης εξάπλωση του δάκου.

Ακολουθεί συνέντευξη με την κ. Αγγελική Καραταράκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ