Πρόκληση χωρίς τέλος στη Χρυσή: Οι καντίνες της ντροπής άνοιξαν ξανά με ανασφάλιστους υπαλλήλους

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», λέει το σοφό ρητό, το οποίο είτε δεν γνωρίζει είτε γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο επιχειρηματίας με τις καντίνες της ντροπής στο Γαϊδουρονήσι (Χρυσή), καθώς μετά από τον ωκεανό των φορολογικών παραβάσεων, βρέθηκε εκτεθειμένος και ως προς τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Μετά από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, που έδωσε προσωρινή άδεια λειτουργίας ως τον Οκτώβριο, οι καντίνες – που βρέθηκαν με οκτώ ταμειακές «μαϊμού» και πάνω από 22.000 πλαστές αποδείξεις- άρχισαν να λειτουργούν εκ νέου το περασμένο Σάββατο κι όπως έγραψε το iefimerida, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ήταν με το… μαχαίρι στα δόντια για νέο κύμα ελέγχων. Όπερ και εγένετο.

Χθες, νωρίς το μεσημέρι, πέντε εφοριακοί πήγαν στο νησί και παρακολούθησαν επί ώρα τη δραστηριότητα των καντίνων, ως πελάτες. Όλα πήγαιναν καλά -οι καντίνες έκοβαν αποδείξεις- ώσπου κάποια στιγμή ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους. Κι εκεί έγινε το «μπαμ», αφού προέκυψε ότι ήταν ανασφάλιστοι.

Ο ιδιοκτήτης έσπευσε άρον-άρον να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο: 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο, δηλαδή συνολικά 73.500 ευρώ.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ